產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

辛苦曬又恭喜曬~

多謝你既分享, 因為我都係廣華生

複式洋房

回覆:報喜及廣華生產分享 (篇幅有點長, 請耐心閱讀^^)(已編輯)

恭喜

大宅

cocok 發表於 12-7-27 12:25
落床前第一次會有醫院姐姐幫你同教你, 落床後會陪你去一次廁所,
之後就係你自己去廁所同理個傷口, 都係 ...

個傷口吾使消毒或者其他特別護理咩?

大宅

恭喜ar!!!

瑪瑙宮

畀面勳章

引用:Quote:cocok+發表於+12-7-27+12:25+落床前

原帖由 angelr_1 於 12-07-30 發表
唔使架,用水沖同勤換巾架咋,保持乾爽衛生囉~

大宅

恭喜恭喜

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:報喜及廣華生產分享 (篇幅有點長, 請耐心閱讀^^)(已編輯)

[img][/img][img align=left

大宅

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

angelr_1 發表於 12-7-30 15:55

hihi..我都轉左去廣華啦~~
真好彩..如果預產期遲多十日..就轉唔到啦~~
9/24-11/28已FULL

大宅

恭喜

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

謝謝分享
恭喜晒!

大宅

大宅

別墅

回覆:cocok 的帖子

大宅

tinlong22 發表於 12-7-26 17:28
唔好意思, 想問一下, 待產房 / 產前房 可唔可以帶iPad, 電話呢d入去架
見到樓主要等咁耐, 驚到太太作動個陣 ...

待產房 ---> 乜都唔可以開, 會影響儀器, 姑娘會強烈叫你熄晒佢, 如果要聯絡家人, 佢哋會借電話比你, 所以你帶入去都冇用, 怕悶就帶書/雜誌吧 (不過其實我眼見去得呢間房ge 準媽媽, 都開始痛, 應該冇乜心機玩電子產品吧)

講多小小, 探病時間佢都只係會比一個人入去探你, 如有多過一個人嚟咗, 要响出面等, 一個換一個入嚟, 門口有姑娘mark 低, 冇得偷雞, 要帶口罩)

產前房 --> 其實同普通病房冇乜分別, free 好多, 可以用手機 / ipad, 有電視睇, 不過如果有準媽媽要駁機check 嘢, 醫生姑娘都會叫其他人熄一熄電話

(我講ge 係廣華的情況, 其他醫院我就唔知一唔一樣喇)

大宅

tinlong22 發表於 12-7-26 17:28
唔好意思, 想問一下, 待產房 / 產前房 可唔可以帶iPad, 電話呢d入去架
見到樓主要等咁耐, 驚到太太作動個陣 ...

待產房 ---> 乜都唔可以開, 會影響儀器, 姑娘會強烈叫你熄晒佢, 如果要聯絡家人, 佢哋會借電話比你, 所以你帶入去都冇用, 怕悶就帶書/雜誌吧 (不過其實我眼見去得呢間房ge 準媽媽, 都開始痛, 應該冇乜心機玩電子產品吧)

講多小小, 探病時間佢都只係會比一個人入去探你, 如有多過一個人嚟咗, 要响出面等, 一個換一個入嚟, 門口有姑娘mark 低, 冇得偷雞, 要帶口罩)

產前房 --> 其實同普通病房冇乜分別, free 好多, 可以用手機 / ipad, 有電視睇, 不過如果有準媽媽要駁機check 嘢, 醫生姑娘都會叫其他人熄一熄電話

(我講ge 係廣華的情況, 其他醫院我就唔知一唔一樣喇)

大宅

恭喜

大宅

LedTV 發表於 12-8-1 22:35
hihi..我都轉左去廣華啦~~
真好彩..如果預產期遲多十日..就轉唔到啦~~
9/24-11/28已FULL

呀?您吾系在青衣架咩?去廣華咪好遠囉?好耐無您消息啦,您呢排點呀?啊b點呀?

洋房

恭喜! 恭喜!

首頁

尾頁

跳至