意見反饋
義工

想生BB 今日: 60|主題: 99803

婚前檢查

民房

國民生產總值:35

婚前檢查

有無人結左婚,但無做婚前檢查?做完檢查,要隔幾耐完可以有bb?定係做完檢查,就即刻可以製造小生命呢?

禁止訪問

國民生產總值:4311

Re: 婚前檢查

複式洋房

國民生產總值:232

我都係一樣
我諗要快o的去做lor

禁止訪問

國民生產總值:4311

民房

因為我試左大半年啦!都未bingo!咁我係咪要去做婚前檢查check下?點算呀?

大宅

國民生產總值:1704

可以去家計會做檢查。同護士講你o既情況(如:婚前沒有做檢查,想懷孕....),佢會比意見你應該要做D咩檢查。

民房

carlew:
唔該晒!唔知做完檢查,果個月使唔使暫停做b呢?
你有無做檢查?

大宅

國民生產總值:1328

我係一月時係家計會做左個懷孕前檢查,check既野都比較general,唔會同你照u/s,但會有驗血同檢查乳房和子宮,我果個都幾nice,我帶埋最近個cycle既temp chart比佢睇,可以問多d野,但如果你想做u/s呢d item既話,就可能要去其他地方了...

男爵府

國民生產總值:5656

happyivy,
係係邊間家計會做檢查??
係打電話booking 定walk-in 入去呀~~

大宅

國民生產總值:1704

happylucky:
我都有做檢查.檢查報告會2個月後才有,這期間可以照做b.但有d人會睇左報告,知道會否有問題才開始做b.

男爵府

BOOK appt 耐唔耐架, ??

大宅

國民生產總值:1328

是要walk-in的,因只要你一ok,填左form同比錢,佢就會同你抽血,驗肝炎b,德國麻疹,地中海貧血之類... 之後,佢地會再同你make appt,約個幾兩個月之後返黎見e生同取report,再加上check乳房同子宮,但e生既時間就唔係咁好,一般都係office hr,要請假去的,男女同價...
邊到有呀??我估家計會係灣仔.馬頭涌.元朗既office都有得做,其他既,可能要再check先知,你可以上網去家計會個website睇睇呀...
希望d資料幫到你啦...
zozo2005 寫道:
BOOK appt 耐唔耐架, ??

別墅

國民生產總值:996

各位姊妹,

記緊做婚前檢查時一定要醫生幫男方做埋驗精子一項!
我很唔好彩經朋友介紹咗個衰醫生旺角馮x英。

9年前做婚前檢查,佢有份表幫我倆夫婦抽選應做那類/項目檢查類別。正是漏了驗精子,到幾年前無避孕都無bb,轉另一個醫生先知老公精子很弱,必須進行不育治療,但私家醫院太貴,公家醫院又排期經年,依家等人到高齡.....
仲要排公家醫院看醫生先知自己有地中海盆貧血症。
個衰醫生當年o弟完我份report乜都無講,仲話一切正常喎.....
如果早o的知道有事,好多嘢都可以安排得好o的,
生bb机會又大多o的!

男爵府

又冇驗精子,又冇驗地貧. 似乎只係同你做左普通身體驗查, 唔係孕前驗查

happyivy,
唔該呀,原來walk in 就得, 都幾方便..

民房

我今曰去左私家婦科check啦!我同醫生講完我既情況之後,幫我做婦科檢查,佢話子宮無問題,暫時唔驗血都得,佢話叫我同老公努力d先喎!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.