家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

衣物預潔液

請問各位bkmami有冇好用嘅衣物預潔液介紹呢﹖我用緊碧蓮噴潔麗,覺得起漬能力一般﹗
Good parents give their children Roots and Wings. Roots to know where home is, wings to fly away and exercise what's been taught.

別墅

Re: 衣物預潔液

我覺得Kiwi好過碧蓮, 但如果污積比較深色或難洗, 我會先用kiwi噴,隔一會等它吸收, 再用花王彩漂開冷水浸衣服過夜用手洗, 那比較易除積. 如一般污積及淺色衫, 我會再加碧蓮特強去積粉.

子爵府

碧蓮另外一隻萬用去漬霸(圓盒), 我就覺得好用喎! 阿仔係學校用箱頭筆畫到成校服都係, 都係一浸就攪掂!

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

YMLai 寫道:
我覺得Kiwi好過碧蓮, 但如果污積比較深色或難洗, 我會先用kiwi噴,隔一會等它吸收, 再用花王彩漂開冷水浸衣服過夜用手洗, 那比較易除積. 如一般污積及淺色衫, 我會再加碧蓮特強去積粉.

我都係用 kiwi 幾好用, 真係噴左等一陣放洗衣機, 多數 d 漬都去到, 碧蓮特強去積粉我都試過, 係就係去到, 不過會令到 d 衫的彈力及柔軟度無晒, 我阿哥仲攪笑浸左件衫唔記得洗, 第二日件衫就浸難左....

大宅

Thanks 各位mami嘅意見!
Good parents give their children Roots and Wings. Roots to know where home is, wings to fly away and exercise what's been taught.

首頁

尾頁

跳至