意見反饋
義工

產前產後 今日: 1|主題: 241064

胎動係咩感覺? 要幾week先feel到架?

子爵府

國民生產總值:11415

胎動係咩感覺? 要幾week先feel到架?

胎動係咩感覺 幾時先feel到架

子爵府

Re: 胎動係咩感覺? 要幾week先feel到架?

別墅

國民生產總值:645

我都好想知啊

大宅

國民生產總值:2617

我就 19-20 wk 先 feel 到, 依家多左一個 wk, 又feel 到多d啦.. 人地話第一胎係差唔多時間. 我覺得好似有條魚仔, 周圍遊, 抽下抽下, 好得意架, 昨天佢半夜 4:00 勁 move, 可能係我訓前肚餓, 結果要我起身食餅呀...

大宅

國民生產總值:2170

畀面勳章

e... 咁得意ga... 好期待呀...

複式洋房

國民生產總值:480

會唔會痛o架?

子爵府

我尋日係公司好似無啦啦有d野踢個肚o甘, 唔知有無feel錯呢

男爵府

國民生產總值:7717

有d會早些, 現在第二胎大約14-15週會feel到, 好似有d"抓下抓下"甘, 遲d就會踢下你架啦
Don't worry!Be happy!

男爵府

國民生產總值:7772

I felt it in week 16. She's my first baby. A little bit itching in early stage. Kicking me powerfully later law.

侯爵府

國民生產總值:22515

2019新春慶豚圓 2019勳章

係咪肚皮薄d既人會易D feel到呢? 但係我有肚腩.....

男爵府

國民生產總值:8053

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章

20 week

大宅

國民生產總值:1988

我16weeks時就feel到, 係肚皮到彈下彈下咁, 我依家32weeks, 佢成日踢我, 郁到冇時定, 晚晚比佢踢到瞓唔到, 真係比佢玩死, 又感覺到佢係肚臍附近鑽鑽下咁, 又時你會見到佢d手仔, 腳仔你肚皮郁來郁去

大宅

國民生產總值:1401

我依家21week, 早幾個星期都feel到阿b好似魚仔咁, 郁下郁下, 但係唔知係唔係我肚腩大, 有時幾日都feel唔到
佢地話大0的就會識踢
不過如果媽咪開心, 阿b就會郁多0的, 我年初二去食buffet睇煙花, 阿b就好開心, 係唔郁 :-P

男爵府

國民生產總值:6127

我係16w feel到架, 第一胎. 最初唔係好肯定, 覺得有野係肚到好輕咁彈一彈. 而家就梗係強烈好多. 而且佢會係某d時間特別active.

大宅

國民生產總值:4873

2019勳章 畀面勳章

16 weeks開始感覺到.

男爵府

國民生產總值:9773

我好早.........十二week巳feel 到, 就係覺得裏面有嘢動囉!!

複式洋房

國民生產總值:176

我16weeks就feel到

伯爵府

國民生產總值:17921

好媽媽勳章

我都係21週,上星期去睇陳奕迅,佢係咁郁

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.