跳至

首頁
12345...86

尾頁

禁止訪問

2006年1月媽咪Chat Chat(清貨件件$25包郵,快D揀啦)~~~

侯爵府

Re: 2006年1月媽咪Chat Chat~~~

yuenlai,

hihi~~我係lingha ar~~可以叫我sa都ok,
我係第二胎ga la,大女喺2000年出世ge,
細女就17/1出咗世~~係全職mami嚟ga!!!

禁止訪問

男爵府

hi !!! 我叫jessica,大仔4歲半,細仔17/1出世,返工係葵涌,我覺得你地好叻,自己湊,事實上湊仔辛苦過返工。

大宅

你地好呀 我本來係2月媽咪, 不過囡囡想快d出黎同大家過年 我囡囡係1月16日出世, 早sa sa 個bb一日

大宅

我係第一次做媽咪好開心. 我3月尾就要返エla, e家去一陣街都好掛住呀囡到時都唔知點 :-( 不過我都好想返工 因為生完之後有時覺得好唔開心, 我老公話係因為生完之後我地d hormones 係一生人之中最底 我之前時不時就cry, d tears 好係落雨咁我老公見到我咁只可以comfort 我, 我都知佢見到我咁心都痛不過我真係唔知點做先好 :-( 一句說話, 一個表情我都可以覺得唔好. 不過e排出下街就好好多lor 有時都會唔開心不過好快就冇事 你地有冇咁呀

珍珠宮

hi all~~

我都好似jonvan咁,本來係2月媽咪,但囡囡早左出黎見爸爸媽媽,囡囡係1月11日出世(緊急開刀),遲浩天靚媽個bb一日~~

我都係全職mami,大家可以叫我iris~~

子爵府

我阿b1月14日出世家∼∼
現家係全職媽咪
想追多個
星期六去左個相士俾佢幫bb改name
佢話會有個妹妹係豬年
唔知準唔準 
我自己就想要個細路囉
兩兄弟好d嘛

大宅

我都有想過做全職mami, 不過我怕當我唔做野會人都din e家份エ都ok, 我怕一唔做遲一兩年出番黎做1又冇e家ga人エ, 2又冇人請 :-(

珍珠宮

jonvon

全職/唔係全職都唔緊要la,最緊要bb聽聽話話,健健康康,
咁你有冇請工人湊bb呢~~

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Monty 寫道:
jonvon

全職/唔係全職都唔緊要la,最緊要bb聽聽話話,健健康康,
咁你有冇請工人湊bb呢~~

我地開始個c都有想過請個姐姐番黎睇住呀囡, 不過又冇自己人過黎我到一齊睇所以e家冇. 不過遲d會請個part time 比我99個邊咁就當我地番エ囡囡就星期1-3係麻麻到, 而4-日就係婆婆到

大宅

我都係"緊急開刀", 因為見紅而呀囡又冇轉身, 不過開刀好真係冇咁痛

大宅

今日成日都有d唔開心, worry 呀囡個頭同心ロ個紅色胎子 尋日e生話冇事只要唔大, 不過佢個e學名好驚叫做血管"樓" 今日我會同囡囡去睇兒科...我都知佢會講大之上相同ga野不過我想安心d咁羅 :-(

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大家好
我叫丁丁. 有1仔1女. 大女4 歲, 細仔25日大
我有返工, 但係好想做 full time mom. 希望幾年後理想可實現啦
hello hello ~~

禁止訪問

複式洋房

Hi all mama,

你o地好!我個大仔就3歲幾而我個小B就係1月19日出世的;我都係FULL TIME MAMA.請大家多多指教!

浩天靚媽,
你個小 B就好啦!夜晚肯聽音樂

我個小B就要人同佢吹完水先肯 真係比佢激死呀!

子爵府

Hello!咁多位,

我都係全職媽咪,BB係1月3日出世,都係開刀,我係第一胎,而家BB有個半月,漸漸都已經習慣呢種生活啦!
有時覺得好辛苦,但係望住BB笑同瞓覺個樣,就咩唔開心都唔記得哂

首頁
12345...86

尾頁

跳至