自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

好膽心呀 !! 亞囝聽日要去箍牙呀 !! 請問係咪好痛架 ??

我的心肝寶貝, 小魔怪 ^o^

水晶宮

回覆:盛盛媽咪 的帖子

我女上箍第一晚瞓到半夜痛到喊,不過過一兩日就好啲。仲有每個月返去調較時都有一兩日食野唔舒服,不過時間好快,再過一兩個月就兩年幾可以除箍

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

畀面勳章

CINDYC 發表於 12-7-26 23:34
我女上箍第一晚瞓到半夜痛到喊,不過過一兩日就好啲。仲有每個月返去調較時都有一兩日食野唔舒服,不過時間 ...

半夜痛到喊 !!! 咁犀利呀.. 死啦, 我聽要返工, 老公帶亞囝去咋.. 咁有無食止痛藥架 ? 我囝暫時箍上面兩隻.. 因為醫生話D牙生得太唔齊.. 以免影響日後生既恒齒 最少要箍三個月

男爵府

wyeth冷知識勳章

回覆:亞囝聽日去箍牙呀 !!!

我成20歲先箍'悟覺得痛'但會悟舒服

最近大少迷上鳥THOMAS...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Cool 完靚靚就唔記得有幾痛的了

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 盛盛媽咪 的帖子

我而家都箍緊....岩岩上釘時頭一個星期d牙係軟痹痛.....食野冇晒力....要食粥~~但過左之後就習慣左....唔會覺得唔舒服....但每個月返去換完鐵綫頭2日都會有唔舒服...但次後又會習慣~~所以唔洗太擔心!!我自己就最少都要箍3年(醫生話都未必得)

水晶宮

回覆:盛盛媽咪 的帖子

有呀,俾咗粒panadol去食,食咗一次。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

男爵府

回覆:antique 的帖子

上箍一星期食不到硬野,同個仔一齊用較剪剪碎食物~~ 但好快適應!自助餐都無問題!

大宅

大廚勳章 趣教勳章 BK Milk勳章

盛盛媽咪 發表於 12-7-26 23:38
半夜痛到喊 !!! 咁犀利呀.. 死啦, 我聽要返工, 老公帶亞囝去咋.. 咁有無食止痛藥架 ? 我囝暫時箍上面兩隻. ...

噫...可以只箍2隻嗎??? 我囡囡係 "上門牙 "有少少八字型分開 ,想同佢箍 ,你小朋友幾大呀 ? 同埋2隻貴嗎? THANKS
My Two Princess

[/url]

子爵府

畀面勳章

我上左箍三個星期
其實箍牙整個過程大概係剝牙先係最難捱
但遇著好醫生的話連剝牙都冇乜特別點痛
上箍戈陣我零痛感 純粹覺得拉緊左
但之後食野有d麻煩
其實平時唔會痛 冇感覺
係咬野要咬合牙齒就會有d痛
所以開頭最好真係食下粥 豆腐
我自己就上箍後過四日就冇咩點痛
第七日可以正常食野 用大牙咬硬野

詳細d可以去我blog睇下
我今日第一次覆診
聽日會打埋落去
http://blog.yahoo.com/kubiii/articles/page/1

盛盛媽咪  多謝回覆   發表於 12-7-27 14:14

大宅

畀面勳章

whalebaby 發表於 12-7-27 00:04
噫...可以只箍2隻嗎??? 我囡囡係 "上門牙 "有少少八字型分開 ,想同佢箍 ,你小朋友幾大呀 ? 同埋2隻貴嗎? T ...

亞囝 9 歲, 上面門牙又係八字型分開...今次淨係箍上面兩隻門牙.. 大約萬二蚊.. 仲要唔知係咪用隱形牙箍..

konglai  我女上下都cool,都係萬二jar  發表於 12-7-27 16:29

子爵府

醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章

回覆 回覆:盛盛媽咪的帖子

我而家都㧜緊,係初時唔習慣,上左釘食野係唔太方便,其他無乜野。
我用隱適美。

伯爵府

整薯茸佢食,好味又飽肚,頭幾日會唔想咬野。

珍珠宮

引用:我成20歲先箍'悟覺得痛'但會悟舒服 +

原帖由 carlosally 於 12-07-26 發表
我成20歲先箍'悟覺得痛'但會悟舒服
多少錢? 箍幾耐?

近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

男爵府

wyeth冷知識勳章

引用:Quote:原帖由+carlosally+於+12-07-26+發表

原帖由 mvshop8888 於 12-07-27 發表
多少錢? 箍幾耐?
我用透明陶瓷'成3年幾'大概萬5

最近大少迷上鳥THOMAS...

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我囡囡都比牙醫話好大可能要cool牙, 但要等到出晒恆齒先cool會好d, 佢宜家d乳齒已經好迫, 下排有d仲係一前一後咁, 出完恆齒就會更加唔齊整.....

放完暑假升P.2喇, 但係我個囡一隻乳齒都仲未甩過囉

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+mvshop8888+於+12-07-27+發表

原帖由 carlosally 於 12-07-27 發表
我用透明陶瓷'成3年幾'大概萬5
效果可好?
可否pm資料給我?

近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

伯爵府

引用:+本帖最後由+盛盛媽咪+於+12-7-26+23:40+編

原帖由 盛盛媽咪 於 12-07-26 發表
恆齒未出晒掛?點解五等恆齒出晒先窟吖

Ruph出世啦,2010

複式洋房

可否PM我, 因想多了解透明陶瓷是怎樣?

大宅

畀面勳章

回覆 盛盛媽咪 的帖子

原來箍晒上排.. 係用銀釘嗰隻..

首頁

尾頁

跳至