意見反饋
義工

自由報料 今日: 50|主題: 268043

請問近來去「香港迪士尼」樂園重多唔多人?

複式洋房

國民生產總值:185

:-D

版主

國民生產總值:51546

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 請問近來去「香港迪士尼」樂園重多唔多人?

我都想知~
有無人19號去左玩呢? 咩環境?

大宅

國民生產總值:1027

我20號去左. 我地下午1點先入去. 唔係好多人, 好多野都唔使排隊, 只係 winnie the pooh adventure 就一定要取fast pass. 晚上8點先放煙花. 雖然人地話hk disneyland 好細, 不過細細地, 遊遊閒閒去玩下, 拍照, 都好enjoy架.

版主

國民生產總值:51546

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Thanks funfunchan!

我book左26號住Disney,諗住星期日入樂園,星期一check out,因為想玩完唔駛咁夜返屋企,第二日要返工返學。希望我星期日去都唔好太多人啦~

男爵府

國民生產總值:8236

funfunchan

我想問, 你1pm去, o甘有無帶小朋友 & 玩唔玩得晒d野呀 tks

大宅

我就星期日住酒店, 星期一入樂園. 我覺得星期一入去樂園會少人d. 我地一行4個大人, 一個bb (1歲), 大約下午1時入去, 都差唔多玩晒所有野. 我老公玩了2次space mountain, 2次巴斯光年添. 我地仲帶埋bb睇晒所有show. 呀, 除左3D, 因為當時佢正在 我個囡囡仲玩左2次旋轉木馬.

我覺得玩完先入住酒店好似 "side" 左d, 因為disneyland hotel's facilities are very good. Such as in-door & outdoor pool, gym, sauna, spa..... 仲有呀, 佢地日間有好多活動比小朋友, 每日都有個時間表, such as painting class, games class, bedtime story telling.... 建議你check in 之後去參加活動. 我老爺奶奶超愛swimming & sauna. Next morning, 可以食完野, 再玩下d facitilies, check out 入樂園.

複式洋房

國民生產總值:161

funfunchan,

我都諗住去玩一日,同埋諗緊去住一晚酒店。我都未諗定住邊間好,請問你住邊間呢?係through agent 訂還是同
http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD7/123340/129075.10908320.72074.jpg

大宅

我公司有半價住房同埋入場. 因此我地住得豪些少, 入住disneyland hotel 的 executive floor. 其實同travel agent 或 disney直接book 都係一樣.

小朋友的活動時間表係每日都唔同, check in 之後, 接待員會向你解釋架啦. 我記得佢地話星期日的節目會豐富d.

我個人覺得帶小朋友, 住邊間都咁開心. 看看自己budget. 同埋可以去另一間酒店visit. 所有房間都可以住4個人架.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.