意見反饋
義工
[元朗區] delete

男爵府

國民生產總值:9034

2019勳章 好媽媽勳章

delete

delete

大宅

國民生產總值:4118

Re: 讀緊元朗"真光"&"生命"

My son also 考到. 不過是 "真光"(下午班),"生命"(上午班), I feel very headache now, wooo wooo !

男爵府

delete

delete

別墅

國民生產總值:763

Re: 讀緊元朗"真光"&"生命"嘅媽咪,幫幫忙比d意見!

longheibaby,
你去交了留位費先, 我交生命轉上午班的信時, 個老師話要等1-2個星期先知結果, 仲要係有就打電話俾你, 無就no call. 你可以等下今年小一派位結果先決定.

男爵府

delete

delete

大宅

國民生產總值:4118

我斱唔知邊間中意多d, 因各有各好. 不過如果真光上午班, 我會唔洗煩.
Why u like 生命多d ? ?-(

別墅

其實可唔可以轉到去上午班, 主要係而家生命有無超收上午班, 如果無, 咁考到生命上午班的考生, 考到真光或其他幼稚園的機會有幾大, 而佢地會唔會轉,

至於各大幼稚園小一派位結果, 其實當派了位後, 佢地多數會張貼出來,

至於係唔係浪費, 咁好睇你點睇, 亦都係因為這個理由, 我無交肖珍下午同三育上午的留位費

不過我好似記得你囝囝當初考唔到肖珍的時候, 你無做WAITING, 係因為你覺得如果做WAITING, 都只會有下午, 而沒有上午, 所以無做, 咁即係上下午係一個好重要的因素??

男爵府

delete

delete

男爵府

delete

delete

別墅

咁8點幾起身點返上午班??
而家我囝囝返n1上午班, 早上最遲要7點半起身wor....
但係佢咁早起身, 就要午睡 所以我好想同佢轉上午班
亦都係咁, 我先至煩緊俾佢讀萊茵上午好定生命下午.

大宅

國民生產總值:3551

係呀...返上午係好d...
時間比較多d..
同埋如果遲d 讀到高班..
你想比佢參加d興趣班都可以係下午參加,
時間好用好多。

所以我係肖珍都排住隊,
排到有得轉上午班為止。

大宅

國民生產總值:3348

[quote]
longheibaby 寫道:
++EE:
我鐘意生命

大宅

國民生產總值:3348

BabyKC

有冇留意, 萊恩K3係一定返PM喎

大宅

國民生產總值:2017

hello,
我自己既小朋友係真光畢業, 依家讀小一. 我覺得真光高班既課程可以"行接"小一, 升上小一後會冇咁辛苦, 易 d 適應 ~

別墅

我都知萊茵的K3 係一定要返下午, 所以先咁難決擇

男爵府

delete

delete

別墅

國民生產總值:847

hello!各位媽咪don't worry,我相信大家都是報真光,生命,肖真三間,而本人也是,肖真收pm,生命同真光收am,我選了真光,交了留位費,so根本上來來去去都是那幾百人去報,最後咪有位剩,好似我無交肖真同生命留位費,咪多個chance比其他人轉am,尤其生命同真光放榜甘接近,只可二選一,so don't worry :-( be happy

大宅

國民生產總值:3960

ayesha 寫道:
hello,
我自己既小朋友係真光畢業, 依家讀小一. 我覺得真光高班既課程可以"行接"小一, 升上小一後會冇咁辛苦, 易 d 適應 ~

hi!
我都認同!因我大仔也是真光畢業,亦是讀小一。而我細仔仲係k2,我兩個仔都坐唔o架!但讀落去又慢慢可以喎!而且近兩年真光o的功課已少o左,數量我覺得多數小朋友都能應付到既!還有活動教學方面,現在真光已開始有部分的活動教學,我覺得這個安排幾好,適量的功課及有部分的活動教學,而且重要的係課程可以函接到小學,幫助好大呢!咁其他兩間我唔清楚,比唔到咩意見! :lol:

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.