自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

昨晚和朋友去元朗新B仔樓上2樓果間食韓國自助燒烤。我個19個月大既BB都要收$20位(加一另計),我已經話,佢(BB)唔會食呢度d野,但果個職員話以人頭入場計收費。(如果一早知會收$20,我一定唔會去。)

請問你們有無試過類似這樣不合理收費情況?

別墅

回覆:元朗景xx韓國燒烤,手抱bb都要收$20位

攪錯,好不合理既收費,一間咁大公司連bb不食佢既野都話要收,(好底裝)不是$20既問題,只係覺得計得好盡,不喜歡呢d小家食店!

男爵府

BK Milk勳章

之前去土瓜灣燒云X都試過, BB都要收......話係服務費!
我投訴佢地, 我話你俾奶佢飲呀!?
跟住佢話經理幫我俾, 今次FREE

大宅

母親節一行9大2B去尖沙咀一間日本放題食Lunch,點知佢哋話我其中一個B要收小童價,我問點解,佢話高過80cm要收小童價,我話一個B兩歳,一個B歲半,可以食到D咩,咁都要收錢真係好離普囉!而家一般歲半至兩歳BB高80cm唔奇囉!佢哋咁都要小童價真係有問題。不過當日我無同佢哋理論,因為母親節我唔想掃大家興,e間咁ke嘢我唔會再去。

男爵府

之前同阿媽去官塘個間景XX食都係啦, 我個B當時8個幾月大~佢都收呀
食完個次後我唔會再去~

伯爵府

元朗景xx韓國燒烤,手抱bb都要收$20位

吓!乜依家d食店咁衰架

水晶宮

甘細個b,好心就咪收啦,無下次!!!

男爵府

:;pppp:

侯爵府

就算D BB 3歲到都食不到幾多,反而D大人為照顧BB亦都難食到多.......我戰鬥力好強,吃自助好fIT,但上次帶阿B去吃,結果又要切又要帶去兜圈見識,又要帶廁所...不過間酒店免收3歲以下,我覺得合理..

複式洋房

Pizza Hut 仲誇張,開生曰party都係用人頭計,只要個B識行就要收$80

男爵府

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

皮質醇 發表於 12-7-27 06:18
母親節一行9大2B去尖沙咀一間日本放題食Lunch,點知佢哋話我其中一個B要收小童價,我問點解,佢話高過80cm ...
80CM 就要收錢真係好過份~ BB 都收20蚊更過份

但我都想講.. 我又唔認同你講. 歲半2歲B. 食到D咩...
因為我小朋友. 1歲生日.去D樂園食BUFFET. 都真係好多野都食到. 我都估佢唔到...(係仲得多野過係屋企.KAKA)
樣樣都試D~ (包,手打烏冬/冷麵之類, 水果, 粥, 餅, CAKE, 魚, 瓜菜...) 所以我覺得去放題.. 都好多野食得..
何況歲幾2歲..
而且近年D HK BB/小朋友. 真係大食D, (有肥胖傾向.)好多小朋友隨時大食過大人
可能咁..D 食肆覺得蝕卦~ 當然我支持3歲先開始收費. (最好大D添喇)

男爵府

大pat豬媽 發表於 12-7-27 02:14
昨晚和朋友去元朗新B仔樓上2樓果間食韓國自助燒烤。我個19個月大既BB都要收$20位(加一另計),我已經話,佢(BB ...
BOOK 位時有無講明呢?
如果講左你都要入就無計
如果到入座先講. 我會即走. 唔幫襯~!!
如果到收錢先見到有依條數. 而無事先講明.. 我會投訴

大宅

畀面勳章

引用:母親節一行9大2B去尖沙咀一間日本放題食Lun

原帖由 皮質醇 於 12-07-27 發表
母親節一行9大2B去尖沙咀一間日本放題食Lunch,點知佢哋話我其中一個B要收小童價,我問點解,佢話高過80cm ...
大起屋?!

大宅

離晒譜...我阿仔好大份唔似1歲8個月...下次去邊度食野都要問清楚先

男爵府

我上次仲離譜 帶四歲仔去食日式燒烤 佢有小童價 預佢收小童啦 埋單收大人 我話唔係小童咩 佢話話
100cm大人計 我個仔個日食左幾舊燒冬姑 波羅 ja 咁就收我$250!!!!100cm仲好細個jA

allmylove  100CM計大人又離譜左D  發表於 12-7-28 11:45
日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

知道好耐~ 官塘個間 景x宮都係架 我細仔6個月 (只要識坐) 佢都要收$20

大宅

回覆:Babynettie 的帖子

咪就係e間咁Cheap囉!

子爵府

引用:Quote:皮質醇+發表於+12-7-27+06:18+母親節

原帖由 leungfunb 於 12-07-27 發表
80CM 就要收錢真係好過份~ BB 都收20蚊更過份

但我都想講.. 我又唔認同你講. 歲半2歲B. 食到D咩...
你放心比個b食咁多款同試,有好多mama 都係自備小b食物,最多都係出去同佢去試食,行下個埸,要明碼實價收錢,又真係過份左!

首頁

尾頁

跳至