嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

囡囡有哮喘.....咳左成二個星期

囡囡有哮喘.....咳左成二個星期,日日唔停咁咳,醫院又入過,醫生話佢因之前哮喘發作,d痰入左落廢度,而家醫生話,要每日吸左四次blue color的那枝氣,早晚就吸啡色但都止唔到咳,究竟有咩方法可以舒緩到佢既咳呢??我己用過熱水加薄苛高佢聞..但都係唔可以舒緩到,佢都係咳不停,但又未至於咳到抖唔到氣..但就真係咳到講唔到野,食唔到野囉..點算呀???大家幫幫忙啦~ :-(

洋房

Re: 囡囡有哮喘.....咳左成二個星期

你囡囡幾大呀!我聽老人家講買鱷魚肉煲湯可止咳和對哮喘有幫助. 你可去葯材鋪問一問

複式洋房

k.kay,
我個囡同你個囡情況一樣,佢吃萬朝3號,你個囡吃什麼奶粉?

k.kay 寫道:
囡囡有哮喘.....咳左成二個星期,日日唔停咁咳,醫院又入過,醫生話佢因之前哮喘發作,d痰入左落廢度,而家醫生話,要每日吸左四次blue color的那枝氣,早晚就吸啡色但都止唔到咳,究竟有咩方法可以舒緩到佢既咳呢??我己用過熱水加薄苛高佢聞..但都係唔可以舒緩到,佢都係咳不停,但又未至於咳到抖唔到氣..但就真係咳到講唔到野,食唔到野囉..點算呀???大家幫幫忙啦~ :-(

複式洋房

kixeoa,

我囡囡係吃森永的..有關係咩????

複式洋房

肥豬包包,
唔該晒你先呀!!但都試過..可能係咪要長時間飲先得架?因為我個囡飲過二三次,但效果未睇到囉...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至