自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆:恨生女就偏偏生仔,好down

我都係咁, 明明想生仔, 點知生個女
好啦, 生左女, 想佢斯文d, 點知行為舉止仲粗魯過男仔

男爵府

hashtag影視迷勳章

我由細到大都恨生仔,不過生左個女!但係生左又發覺女好啲,當然有個好字更好!不過假如第2個都係女都無所謂!識2個人恨女恨到發燒,但係生2個仔!

大宅

引用:由細到大都好中意女仔點知第一胎生左個仔,

原帖由 emimi 於 12-08-01 發表
由細到大都好中意女仔點知第一胎生左個仔,第二胎又照到係仔,我差d係診所喊出黎。個個都安慰我健 ...
我都好鐘意女,但生左個仔不過好在個仔仔好可愛,一樣咁sweet過多兩年都會生多個,希望係女啦不過係仔既話我都接受,最緊要係健康同聽話

大宅

我而家一個好字,本來計劃第二胎既時候,我地係想要女的,諗住一對女第日都有傾有講0,點知係仔。。。
而家佢2姊弟一時糖痴豆,一時水溝油咁成日鬧交,不過如果有財力體力,我仲想生多一個好字

珍珠宮

其實點解D人想生女,一知自己陀仔就又喊又5開心,想生仔,一知陀女就又呻又傷心?!
5系自己骨肉來架?有得生bb健健康康已經好好,真系5怕折福架

男爵府

健康最緊要,仔女無所謂啦!

子爵府

當年我知係仔都有啲失望,但後來發覺原來自己係鍾意仔

首頁

尾頁

跳至