跳至

首頁
12345...13

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

Re: 有無淘大德福既媽媽入黎傾下計呀?

HI

唔該晒, Curly & CheukYiuMame
我諗起返學就煩咯.
不過, 我打算日日帶佢返學, 因為我唔想佢咁細個搭校車.
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

大宅

CheukYiuMame
請問你係咪講緊德福幼稚園個PG?
負責PG個老師係較肥個位,定係另一位?
上次OPEM DAY時我有入過去參觀,
個人較鐘情瘦個位,你呢?
同埋我見到談幼稚園個邊D人話VIC的PG個英文老師普通,
但其他老師就非常好,你有乜意見?
[quote]
CheukYiuMame 寫道:
NOPAN
You may try Telford, I haven't tried that one but many of the BK mummies recommend.

[quote]

大宅

德福幼稚園 - I haven't tried this one, therefore cannot provide comment

VIC 英文老師 - so far, Cheuk Yiu studying there for 8 months and I am quite satisfy with both the Chinese and English teacher, so far so good la!

030316 寫道:
CheukYiuMame
請問你係咪講緊德福幼稚園個PG?
負責PG個老師係較肥個位,定係另一位?
上次OPEM DAY時我有入過去參觀,
個人較鐘情瘦個位,你呢?
同埋我見到談幼稚園個邊D人話VIC的PG個英文老師普通,
但其他老師就非常好,你有乜意見?
[quote]
NOPAN
You may try Telford, I haven't tried that one but many of the BK mummies recommend.

[quote]

大宅

you dont' need to work??? i'm a working mum ne!

NOPAN 寫道:
HI

我打算日日帶佢返學, 因為我唔想佢咁細個搭校車.

男爵府

hi all,
我住係淘大呀, 你地好~~

子爵府

好媽媽勳章

我就想喇, 唔水返工.....
唔係呀, 我要返9-6呀... :cry:
不過, 得諗住辛苦d, 照顧囝囝多幾年, 佢大左都唔想我地咁貼身咯, 所以想珍惜多d呢幾年咁唶, 唔知做唔做到.

you dont' need to work??? i'm a working mum ne!

[quote]
NOPAN 寫道:
HI

我打算日日帶佢返學, 因為我唔想佢咁細個搭校車.
[/quote]
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

子爵府

好媽媽勳章

gemini 寫道:
hi all,
我住係淘大呀, 你地好~~

HI HI
我都係淘大之友, 多多指教.
你會唔會住我隔離呢.....

男爵府

2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第四回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

想統計一下淘大德福區的bb,及年齡

MATTHEW 2YR TAK BO GDN

子爵府

好媽媽勳章

MATTHEW - 2YR TAK BO GDN
縉縉 - 1yr 3mths

男爵府

gemini - 5yr Amoy Gdn

大宅

Cheuk Yiu - 2 yr 10 mths - Amoy Gdn

大宅

Cheuk Yiu - 2 yr 10 mths - Amoy Gdn
B1 - 2 mths - Amoy Gdn

子爵府

好媽媽勳章

soli 唔記得update我住邊tim

子爵府

好媽媽勳章

MATTHEW (curly) - 2YR 德寶
縉縉 (nopan) - 1yr 3mths 淘大
gemini (gemini) - 5yr 淘大
Cheuk Yiu (CheukYiuMame) - 2 yr 10 mths 淘大
B1 (B1) - 2 mths 淘大

男爵府

2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第四回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

各位媽媽,

不如我們相約一齊出來游下水, 散下步?

Cheuk Yiu (CheukYiuMame) - 2 yr 10 mths 淘大

以下媽媽如有興趣,請UPDATE 一下資料以便大家交流意:
angee 1 y
judy_chu 麗晶 7m
tchan37 4y TF IK1.
bigheadc 5m
030316 1y TF
babytong2006 TF
TinaTung 2M
Dominicleung 3Y5M TF
Phemie 8M TF
cyytracy1112 8M TFG
kchungwy
Minanotabo 2Y2M

大宅

好啊好啊
游水??
我諗我要下次先得了
我仲坐緊月呀 :-(

curly 寫道:
各位媽媽,

不如我們相約一齊出來游下水, 散下步?

030316(echo/阿花)-- 1y 5mths and 1mth 德福

angee 1 y
bigheadc 5m

TinaTung 2M
kchungwy
Minanotabo 2Y2M[/quote]

男爵府

各位媽媽,

不如我們相約一齊出來游下水, 散下步, 或去香港中央圖書館-玩具圖書館?

會員名單
echo/阿花(030316)-- 1y 5mths and 1mth 德福

angee 1 y
bigheadc 5m
TinaTung 2M
kchungwy
Minanotabo 2Y2M[/quote][/quote]

大宅

yes yes, very good idea of going to Toys Library, I've ever been to there once, it's really difficult to book

[quote]
curly 寫道:
各位媽媽,

不如我們相約一齊出來游下水, 散下步, 或去香港中央圖書館-玩具圖書館?

男爵府

如有興趣去香港中央圖書館的玩具圖書館, 請簽名, 並提議日子及時間!

curly - 22/4am, 23/4pm, 30pm

030316,
幾時座完月呀?

男爵府

hi,
你地近排有咩忙呢~~~我囡囡就快番學啦~~

首頁
12345...13

尾頁

跳至