美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

anybody knows about these ?
this can be facial , eye , body treatment!
any others idea?
tks!!

大宅

回覆:Thermage

anyone knows?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:yantabo 的帖子

i hv done it. face and eye. the result is not obvious. $3xk. and very very painful.

wewe    發表於 12-8-6 14:14

大宅

引用:i+hv+done+it.+face+and+eye.+the+result+i

原帖由 vet 於 12-08-04 發表
i hv done it. face and eye. the result is not obvious. $3xk. and very very painful.
how many times u did ?
but I frd 's result really obvious bor?!
which salon u did ?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 yantabo 的帖子

I have done it once, thermage is not facial. It is a one time treatment which last for 1-2 years.
It has to be done by doctor.

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:i+hv+done+it.+face+and+eye.+the+result+i

原帖由 vet 於 12-08-04 發表
糸咪你本身皮膚吾差所以吾明顯?我皮膚鬆好想試,不過怕痛又貴

vet  may i ask how old u are?  發表於 12-8-6 01:00

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

isa_ty 發表於 12-8-6 00:57
糸咪你本身皮膚吾差所以吾明顯?我皮膚鬆好想試,不過怕痛又貴

...

if over 40, 鬆, u may try

子爵府

引用:Quote:isa_ty+發表於+12-8-6+00:57+糸咪你

原帖由 vet 於 12-08-06 發表
if over 40, 鬆, u may try
出年35,會做facial不過只糸普通清潔補濕,未做過彩光,rf呢類。因自覚開始鬆弛,請問有咩啱?

大宅

引用:回覆+yantabo+的帖子 I+have+done+it+once

原帖由 vet 於 12-08-06 發表
回覆 yantabo 的帖子

I have done it once, thermage is not facial. It is a one time treatment which l ...
did u ask the doctor why not so obvious?
maybe ur eye and face not so loose?

禁止訪問

回覆:Thermage

大宅

我生完后個肚勁鬆, 醫生已事先聲明以我的情況最多只可收緊5-6成, 我做的時候勁痛, 好像被幾個煙頭辣一樣.

大宅

我想如只是普通因年齡引致的皮膚鬆弛, 應該是有效的, max. result 要在三個月后才見到, 但做一次要幾皮, 值唔值見仁見智.

男爵府

我做過第2代thermage, 我覺得好work, 但真係over 40以上先好做, 我個醫生都話40以下做, 效果唔明顯, 哂錢架, 但真係好痛lor!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:isa_ty 的帖子

我諗你可以做一些收紧的光學facial.一千幾百保養吓.不用做thermage住. 等你再老些才花這幾萬元吧.我也是3x歲,不太鬆,所以效果和理想有出入!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:deelokbu 的帖子

我做面和眼,仲痛呀!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:我做過第2代thermage,+我覺得好work,+但真

原帖由 sunshine-lover 於 12-08-06 發表
我做過第2代thermage, 我覺得好work, 但真係over 40以上先好做, 我個醫生都話40以下做, 效果唔明顯, 哂錢架 ...
請問你幾歲?我做之前聽好多好多人話好有效,又話眼肚立即firm. 所以我期望好大,唔講塊面,只睇眼肚做完都冇分別!

我有少少懷疑醫生手勢影響效果,但整個过程都好像打光,好像没有什麼手勢可言!

男爵府

回覆 vet 的帖子

thermage唔洗手勢, 只係跟格仔打光, 但我個医生會問我最想打走邊d紋, 咁佢睇完, 就會係某d位度打多幾下, 好痛, 但真係work, 我做thermage果時43, 而家都over2年多lu!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+vet+於+12-08-06+發表if+over

原帖由 isa_ty 於 12-08-06 發表
出年35,會做facial不過只糸普通清潔補濕,未做過彩光,rf呢類。因自覚開始鬆弛,請問有咩啱?

...
其實呢度有媽咪買了家用的rf機,只是五千元左右,平平地,你有耐性可以諗諗!收紧是長久戰!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:sunshine-lover 的帖子

謝謝你的回應

子爵府

vet 發表於 12-8-6 15:04
其實呢度有媽咪買了家用的rf機,只是五千元左右,平平地,你有耐性可以諗諗!收紧是長久戰!

...

我屋企有隻馬驑, 好難可以自家做rf... 不過我會出去睇下美容院rf facial... 上星期去左一間新美容院, 佢話如果真係好忙, 一個月打一次都ok喎....不過唔知係咪真??!! 贊成收緊要由早開始~~~

anyway, 唔該你呀~

首頁

尾頁

跳至