懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

統計:你們在坐月期間有出街嗎?

如果呀b有人照顧,你們會出街嗎?
我就有!

珊瑚宮

好媽媽勳章

Re: 統計:你們在坐月期間有出街嗎?

一出院已經帶埋bb去街lu

伯爵府

帶bb去健康院,之後去左飲茶先返屋企

大宅

me too!!!!

m琳琳 寫道:
帶bb去健康院,之後去左飲茶先返屋企

民房

我生完個女一個星期就己經出去飲酒     
畢畢,畢畢,我錫晒妳....

侯爵府

我都有出ar,一星期都出2-3次 :mrgreen:

大宅

有出呀, 出左院之後果日已經要去健康院啦. 我仲日日都要帶阿仔返醫院check蔩tim.

大宅

咁即係其實都可以出去啦
有無乜野要留意架?
如果無街出, 都好悶
同埋我份係自己工, 我估好多時都要返公司做幾個鐘野
大家有咩意見?

大宅

梗係出啦,咁悶。不過記住出街既時候最緊要唔好吹親個頭同埋膝頭哥,因為會入風,所以一定要著長褲同埋帶帽出街呀!行既時候都要小心o的,你知啦...大吉利是講句,有乜野跌出黎都唔好啦係咪﹖

大宅

thank you for yr advice~~
我都同老公講
如果唔出街, 我諗我會頂唔住
最起碼都要去行SHOPPING啦
不過都應該儘量去少0的~~

別墅

abbybutt 寫道:
我生完個女一個星期就己經出去飲酒     

abbybutt : 嘩...你好堅呀!! 我就淨係帶bb去健康院咋!! 一出到街就感覺好cool...唔知係咪一生完身體會差d...去飲酒都係幾個月後既事囉

大宅

我去過健康院, 返醫院收報告和落街買衛生巾. 喺得咁少. 唔出街個頭唔需要洗咁多. 之後就喺阿仔滿月果日才九龍一天遊. 要番99, 去黃太仙廟, 番阿媽家拜祖先和還神, 再才佐敦飲滿月酒.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

子爵府

好媽媽勳章

有出呀...去健康完...食野等等...不過出去老公都會叫我包到實一實...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

好媽媽勳章

梗係有啦, 半個月度我就落樓下shopping喇, 仲一次過買左2對boot 添呀, 哈哈...

問題都唔大既,不過就唔好出太多次同太耐,同埋記住要包實d囉...

大宅

January 寫道:
有出呀, 出左院之後果日已經要去健康院啦. 我仲日日都要帶阿仔返醫院check蔩tim.

me too!!!

大宅

梗係有啦,因為要返去醫生度做產後檢查,又要同bb去健康院呢 重有同bb去行街shopping添 :mrgreen:

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

smallping 寫道:
梗係有啦,因為要返去醫生度做產後檢查,又要同bb去健康院呢 重有同bb去行街shopping添 :mrgreen:

Me 2 but no shopping...

公爵府

牛年勳章

只是返健康院咋

大宅

迫住都要呀, 要帶bb 去檢查.
同埋有時行開行埋冇人睇bb, 都要出架啦. 都冇人幫 :cry:

大宅

無呀. 連去健康院查檢都係滿咗月先去呀, 去到仲比姑娘問點解咁遲先來

首頁

尾頁

跳至