自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

子子家 發表於 12-8-6 23:11
why? 見租金平??

租金唔係特別平,只係可以接受個種,
佢租個層係新樓,樓宇質素應該冇問題,唔想住到一半要揾屋搬,所以要求簽兩年 C 約

別墅

bing-jing 發表於 12-8-6 23:15
租金唔係特別平,只係可以接受個種,
佢租個層係新樓,樓宇質素應該冇問題,唔想住到一半要揾屋搬,所以 ...

之前有個租客比$11k 1次交1年租, 但c6 rejected,

公爵府

我的育兒心得勳章

LK_MAMA 發表於 12-8-6 01:46
生約可以加租,如果係好租客就唔好加。
我個單位兩年前租$6700,生約年值$7500,而家$8000+。
但我好租客準 ...
幾年前我租人地方住, 又係過左生約佢就加租, 我地兩年尼都好準時交租架, 不過佢一加就由6500加到8000, 唔想搬住咪唯有照租囉, 租多半年就退租買樓啦, 好彩果時決心上左車咋, 如果唔係而家要交成11000-12000, 肉痛死
Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:生約期間業主可以加租嗎

加租都好過我之前個衰業主,夜晚打黎話比一個月我,要我哋搬!但係月中黎嘅,我咪同佢講,我老公又要返工,暑假我又湊住2個,又要執野又剩,點夠時間,再同佢傾到個半月,即8月尾搬!
到第2日我老公諗住打比佢傾下加租得唔得,可以加1k,原本4.5k可以加到5.5k都得,但佢直頭唔聽電話:;pppp:
咁我哋咪周圍睇盤,搵到岩搬,即時打比地產等佢同業主講可以7月尾搬到,個死業主先打返黎!

最主要原因應該係我哋租果陣唔連天台,佢講到明會起玻璃屋,但租左比我哋一個月,政府就話打天台屋,咁佢咪起唔到囉!想收返連天台再租出去,起碼7k!!!

到搬果日出村口買水比班師傅飲,同事頭婆講起,一講佢知我業主係邊個,佢話我真"好彩",尼個人嘅屋我都租到:;pppp::;pppp:

子子家  最討厭唔聽電話  發表於 12-8-8 23:28
chuchu9999  希望你下一個業主是好人!!!  發表於 12-8-7 01:16

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

首頁

尾頁

跳至