自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

k3
知足常樂 自得其樂 苦中作樂

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

應該都識架喇

不過黎緊阿女小一,我都買左貼既鞋比佢咋

公爵府

樓住,依家我都見好多七八歲小朋友唔識縛鞋帶,但其實7歲肯定已經有能力做到,問題係你教唔教佢啫.

我記得我自己係5歲,亞仔幾歲識就唔記得,但肯定7歲已經識,因為佢嗰年做童軍.

子爵府

回覆:7歲小朋友識榜鞋帶未

小學生應該要識!

我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

別墅

10個有9.5個小朋友嚟我鋪頭試鞋時都唔識榜鞋帶, 有D都成10歲喇, 仲要媽媽或姐姐mouth底幫佢榜

珍珠宮

引用:今日前夫帶左我個細女去買番學鞋 夜晚回來

原帖由 Wing03yan18 於 12-08-06 發表
今日前夫帶左我個細女去買番學鞋
夜晚回來我見到竟然買左對要榜鞋帶既白波鞋俾佢
但我女係未識榜鞋帶的
我大仔7歲,亞女4歲!

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

升k2未識
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

應該要識!

大宅

正常六,七歲會識架喇 !

侯爵府

K3 已識。樓主應該趁今次機會教識囡囡,唔好再拖。

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

6歲
風雨同路

水晶宮

好媽媽勳章

大仔6歲識, 細女5歲前識
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

K3已識

水晶宮

哩d係生活上嘅必需, 你早教佢早識, 無話幾多歲嘅, 唔比佢試唔比佢用可能一世都唔識
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

子爵府

識但唔實

我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

四歲就識。

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

複式洋房

4-5歲已識綁鞋帶, 只係易鬆 !

珍珠宮

7歲小朋友識榜鞋帶未

7歲要識綁啦,教佢啦,佢應付到
可以怕麻煩唔著綁帶鞋,但唔好怕麻煩唔教綁鞋帶

大宅

我女女5歲已識

寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

珍珠宮

我建議早一點學, 6歲左右都要開始教
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

首頁

尾頁

跳至