懷孕前後

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

Re: 瑪嘉烈之友入黎chat

別墅

twins's mama

恭喜你就做媽咪!瑪嘉烈係這區最好的醫院,產前病房d姑娘嬸嬸好好人,產房又獨立的,產房姑娘有d好惡,不過都有好人,你放心,產後病房d姑娘好細心,會教你點照顧bb。

不過我建議你找多一個私家醫生做產前檢查,因為醫院只做倒行檢查。

大宅

pooh:

下?? 我早兩日的起心肝決定同小肥肥一族 say byebye... 都有少少成績...輕左3-4 lbs ===> 點樣可以瘦3-4lbs , 可以教下我嘛

果日我抱住二少, 我阿爸見我個肚鬼死咁大,仲問我係咪又有左wor 真係比佢激c人 :tongue:

我著住件制服裙,簡直搵唔到條腰,好鬼核突啊 :-(
唔止你媽咪瘦左,我媽咪都係,佢都瘦左成7磅呀 我個6,7磅都唔知幾時可以丟左佢,唉
我的相片璁璁@BabyFace我o係05年12月14日出世o架 ! !

大宅

maggie:

一定好開心啦 不過湊住個bb 去玩咪好辛苦law !
我早幾年已經唔敢入鬼屋喇 哈哈 !!
你要睇實皓賢tim呀, 佢已經識走黎走去. 我都係成日要抱住二少,佢又係要爬黎爬去,真係睇少眼都唔掂

咁你個印印ok 嗎? 得閒出黎飲茶丫?!

我的相片璁璁@BabyFace我o係05年12月14日出世o架 ! !

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好開心..你地又出現... 係呀..瑤瑤就快一歲啦!
多謝晒.. ..我諗正日會響我mammy屋企切cake..因為果日佢daddy 都要返工...會再補祝o既!

Anny...我以家日日返工lunch 都唔出街食..同埋有食藥減..凈係食麥皮(用豆漿沖)..食左成個星期了..我個同事話如果純豆漿沖..介埋糖份仲好 wor...但我諗我唔得...我而家 Light sugar 都食到口到wet.. 不過都會keep 住食..一來慳返食飯錢...二來又無咁肥膩...但上星期六去飲就食多左少少... 瑤瑤仲第一次穿裙仔出席,不過就十足男仔穿裙仔咁... :tongue:
瑤瑤果陣o岩o岩去婆婆度住...我媽咪就話佢自己瘦左la...以前我細隻個佢...而家佢細隻過我 la...我媽咪個印印..佢地果邊新年...唔食早餐又唔飲水..佢都瘦左幾 lbs..我都要努力d...其實我睇你d 相都好 fit...一d 都唔肥啊! 就算係你都可以著衫遮到...

琴日得我一個湊瑤瑤...真係少d energy 都唔掂...我又同佢去左TST join 我朋友結婚的姊妹function...一個人揹住架士的車..又抱住佢搭van 仔都'幾係野'...完左function 行左陣我都快快番屋企啦...以家佢不只四圍爬,周圍扶住行,爬梳化..搞電話..dvd..錄影機...連電腦都幫我就咁熄...曳到死...一唔俾佢就發脾氣..喊到唔收聲...我都怕左佢..跟住 play d 兒歌VCD佢就乖乖地...仲瞓埋添...

平時佢響我媽咪屋企都乖乖地... 一返到自己屋企就百厭到死... 我媽咪話我整亂左佢d timetable..所以先咁曳...

大宅

anny

我個印印都ok ,好勤力,不過唔係好識煮野食lor~~呀B又唔跟佢~
我就黎做野喇..岩岩喺旺角又租咗間鋪,應該11月頭會開張..到時我就更加冇時間上黎lu~~
得閒打比我la~~~hehe~

大宅

poohbb

瑤瑤仲有2日就1歲生日喇~~時間過得真係好快ar~~記得你初初喺度傾計果時仲未生瑤瑤呢~~hehe~~

大宅

pooh:

係度祝瑤瑤:[size=medium]生日快樂 ! 身體健康 !! 快高長大!!! 愈大愈靚 !!!!愈大愈多頭髮!!!!!

大宅

maggie:

嘩 ! 恭喜 ! 恭喜 !!

咁元朗生意點呀? 旺角開多間呀?? 好呀!你係咪會係果樹? 可以去旺角搵你lu

大宅

all:

你地有冇買bb學行果d玩具呀? 唔知邊種好呢? 你地有冇意見??

伯爵府

Maggie: 恭喜又開新鋪!生意興隆!!

All: 係呀~~咁快又一年...聽日我會幫瑤瑤響婆婆屋企整個小型birthday party!! hehe...其實即係大人食野!!
我臨時臨急整o左個 video(由出世都大的相) 響生日會play...搵相都攪左成粒鐘

我地早幾日響我朋友屋企做個生日預演...因我朋友個仔又係10月出世(大瑤瑤一年)..瑤瑤坐響度都唔知做咩...好好笑..
我拍左個 movie ---> 生日預演^0^

學行玩具...我朋友比o左個 walker 我地..可以推住黎行果d..又可以lock 住..不過瑤瑤都係麻麻地鍾意玩...我媽咪日日都會同瑤瑤落街比佢行一段路仔(拖住)...佢平時響屋企都會成日要人拖住通屋走...

我呢排都有帶佢去兒童遊戲室玩...佢成日望住其他小朋友玩...一係就擁埋去...又唔知自己唔識行

大宅

[size=x-large]瑤瑤一歲生日喇,祝瑤瑤生日快樂,身心健康,越大越靚女

大宅

anny

我比呀B用學步車呀,可以推住黎行架,我覺得幾好架 :mrgreen: :mrgreen:

係呀,旺角到時係我自己睇鋪,你記住得閒黎找我呀

大宅

poohbb
thx~希望到時真係生意興隆啦~

係喎,點解唔見瑤瑤張相嘅??

伯爵府

多謝多謝...岩岩忙完個 birthday party..
今日買野買到傻..幾個人都要分兩次買!
瑤瑤好開心..收左好多禮物!今晚唔洗扭眼訓自己訓添! 可能太累了!
um...呢排瑤瑤d 相唔靚...又難捕捉到佢...所以唔post 出黎住! :mrgreen: 等有靚相先 la...!!

伯爵府

Anny..你都預備定二少生日la..到時又有排忙!!
今日收到份禮物..係果d 點數 flash card...頭先試下同瑤瑤玩..佢望都唔望下...非常之不集中...激死!!

首頁

尾頁

跳至