想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

照輸卵管有咩要注意呀?

如題

男爵府

Re: 照輸卵管有咩要注意呀?

Relax Relax and Relax!! :-P

洋房

好驚~ 人地話好痛架~ :-(

男爵府

我覺得一d都唔痛!! 我本身勁怕痛, 連打針都驚到想喊!

洋房

姑娘話通常係d有過bb既人至唔痛架喎... 我冇試過甘... 好緊張呀~

複式洋房

mc至照的日子不要do do

洋房

知道~

洋房

一陣就出發...
個心就15/16~

複式洋房

放心, 係會緊張d. 好似用檢查時, 都會緊張咁!

但好快就做完!
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;23/st/20041020/e/Wedding/k/1d7b/event.png[/image][/img]

洋房

Samming,
您照完輸卵管快d返來話返比我知有咩要注意呀?
我也要在今個星期六 照輸卵管呀!
我個醫生都話會好痛

洋房

vanyor 寫道:
放心, 係會緊張d. 好似用檢查時, 都會緊張咁!

但好快就做完!

要幾耐架?

洋房

[quote]
we13bb 寫道:
Samming,
您照完輸卵管快d返來話返比我知有咩要注意呀?
我也要在今個星期六 照輸卵管呀!
我個醫生都話會好痛

洋房

都係唔好理佢痛定係唔痛吧!
始終要面對,到時一路唱歌分散下注意力,應該會好d

男爵府

醫生叫我照時, 我話怕痛, 醫生話會開止痛藥比我, 我問食左係咪會唔痛?? 個醫生話"少少啦"

我照前2小時食左止痛藥, 照的時間按照醫生吩咐一呼一吸, 將注意力集中在呼吸上, 我一d都唔痛!

大宅

畀面勳章

記住拎護墊去呀, 因為d藥水會慢慢流返出來, 而且會有少少血絲, 會流2-3天的, 不用擔心

珍珠宮

好媽媽勳章

我個人就覺得幾痛

男爵府

我諗應該係睇醫生的手勢吧~~

複式洋房

去到登記後, 姑娘會問你食咗止痛藥未, 如果您醫生無開, 佢地會比你.跟住就換袍 (除淨bra), 然後瞓上張床到, 先由一個女助理照張平面的x-ray, 即係好似照肺咁, 跟住會去另一間房(可能咁啱係我嗰間化驗所的安排, 應該同一張床都做到). 個女助理會解釋點做, 然後醫生會入來 (我嗰個是男的), 先放鴨咀鉗(好住做婦科檢查咁), 跟往會放條好幼的管入去, 然後佢會同您講開始注射藥水, 跟住會影大約3-4張x-ray, 如無問題就做完了, 當整個過程做完, 可能會發覺下面有d 濕 , 所以記得帶護墊. 然後着返衫出去休息半個鐘就走得! 整個過程中, 我覺得會痛的地方是放條管入去. 可能係條管接觸到身體, 但都只係好短暫.

我個e生就預先開了止痛藥和消炎藥給我, 因怕有感染!

希望幫到你! 其實不用怕, 可能有d 人會覺得好痛, 但都係好短時間.

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;23/st/20041020/e/Wedding/k/1d7b/event.png[/image][/img]

複式洋房

仲有, 記得深呼吸

男爵府

其實個個醫生真係唔同架, 我個情況/過程跟vanyor又有唔同的, 所以真係睇醫生手勢架咋, 唔好諗咁多啦 :-P

首頁

尾頁

跳至