自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有時係度諗..自己真係好蠢...
做女..舒舒服服只係照顧屋企..家頭細務..出去打工!!
依家...結左婚..又要照顧個老公家頭細務..想佢幫下手..都難!!!
之後發現...教好個細路..做家頭細務..係好重要架!!!
鬼叫我奶奶(無教咩
唔通...d人幾廿歲都唔結婚!係有原因既???
呢幾日係咁諗...點解我要咁蠢?咁快嫁左去?
又要去諗埋老公個邊d奶奶老爺..真係好Q煩呀!!!!!

你地有冇D咁既感覺??????煩到嘔呀

琥珀宮

親子達人勳章 畀面勳章

回覆:唔嫁唔結婚...就唔駛咁煩/咁無自由喇!!!><"

如果你唔嫁,到你老左既時候,可能會諗,點解後生個時唔嫁,點解唔生小朋友!

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

唔好攬晒d責任上身,c6應分担d.佢唔理佢父母也不應由你理埋.孩子c6也應有份教養的.坐低傾下重新分配,否則你理少d.

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

轉個頭諗, 有老公,仔女,父母,老爺奶奶係一種福氣

男爵府

環保接龍勳章

我都好後悔結婚生仔吖 !

大宅

引用:唔好攬晒d責任上身,c6應分担d.佢唔理佢父母

原帖由 Jasmine-4711 於 12-08-12 發表
唔好攬晒d責任上身,c6應分担d.佢唔理佢父母也不應由你理埋.孩子c6也應有份教養的.坐低傾下重新分配,否則你 ...
唉…做人難!!做人身抱什間難

topkidsmom    發表於 12-8-12 21:09

大宅

引用:轉個頭諗,+有老公,仔女,父母,老爺奶奶係一

原帖由 魔怪媽媽 於 12-08-12 發表
轉個頭諗, 有老公,仔女,父母,老爺奶奶係一種福氣
我真係倒轉唔到諗囉

大宅

引用:我都好後悔結婚生仔吖+!+

原帖由 ha.haa 於 12-08-12 發表
我都好後悔結婚生仔吖 !
yeah~~~~Me too

大宅

引用:有個屬於自己的家係不同,照顧老公係應該㗎

原帖由 heichunmum 於 12-08-12 發表
有個屬於自己的家係不同,照顧老公係應該㗎噃,有個人俾自己照顧都係一種福份

...
照顧佢應該?!佢阿媽到依家都依然會上我屋企幫我~所謂既執屋!我真係接受唔到囉!!所以我依家堅持係番自己屋企~姐係外家度住!!至少唔駛下下有所匙比人入到屋~話幫我執屋囉!!!

大宅

引用:如果你唔嫁,到你老左既時候,可能會諗,點

原帖由 redelmo 於 12-08-12 發表
如果你唔嫁,到你老左既時候,可能會諗,點解後生個時唔嫁,點解唔生小朋友!

...
um…但係係女人立場,結婚生細路~好似全部都係女人責任多啵~又唔見佢地幫下手揍細路/執屋只係搵幾個銀番黎就做大少?!無野呀?佢阿媽可以咁寵你!sorry lu!!我真係好討厭你番黎成個大少囉!!!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+heichunmum+於+12-08-12+發表

伯爵府

回覆:唔嫁唔結婚...就唔駛咁煩/咁無自由喇!!!>

我冇後悔生左對仔女~他她真好可爱~只係後悔结左婚

anteater  咁即係點?   發表於 12-8-12 15:48

禁止訪問

大宅

叻叻勳章

就算唔結婚,自己搬出去住,一樣要做,我講我待遇你知呀,你算好好㗎啦,我99由我未結婚時,已經奪命追魂call,試過由我電話滿電,響到我電話無電自動關機,大隻個肚時,10pm打嚟問我食飯未,12am打嚟問我訓咗未,2am又打嚟,4am再打嚟,我4點幾要起身返工㗎,到宜家都係咁,每次打嚟對白一樣,我都識背,比個孫佢見,蓋被蓋淨對眼,好幾次啦

長期唔夠瞓,金睛火眼中

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:有時係度諗..自己真係好蠢...做女..舒舒服

原帖由 yuklam218 於 12-08-12 發表
有時係度諗..自己真係好蠢...
做女..舒舒服服只係照顧屋企..家頭細務..出去打工!!
依家...結左婚..又要照顧 ...
我識有幾個外國人在我廿八歲時,問我點解仲唔結婚,我仲覺得知咁早嫁好咩?現在諗返,如果思想成熟,廿五結婚幾好。仲可以二人世界才生仔女,我自己就後悔遲嫁的。早嫁點,就咩都快上軌道

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

琥珀宮

畀面勳章

呢d係累積人生經驗其中一個過程, 唔通到咗7老8拾先後悔 ?

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我好慶幸嫁左,有老公陪我養我,我唔駛咁煩至真

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:唔嫁唔結婚...就唔駛咁煩/咁無自由喇!!!>

針無兩頭利。向好個邊諗啦!

DAISYLINYING    發表於 12-8-12 10:36

珍珠宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

我又無後悔喎

首頁

尾頁

跳至