嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想哭 -- 半年不斷睇醫生

我的小朋友2.5歲, 自從05年10月開始睇醫生直到現在, 都未好過, 期間試過中醫, 西醫, 普通科, 專科, 兒科, 連急症室都去過. :-(

其實小朋友是常有鼻水, 導致鼻塞, 咳, 呢幾日仲發燒.:-(

食那麼多西藥, 都唔知有冇後遺症, 但唔食又唔得. :-(

有冇經驗人士可以指點一下小弟, 萬分感謝!

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

Re: 想哭 -- 半年不斷睇醫生

係咪低抗力唔夠呢?

有冇睇過一d 比較出名既兒科醫生?

複式洋房

抵抗力, 已經是每日食魚肝油, 維他命c, 及鈣片.

出名既兒科醫生, 陳以誠 (唱兒歌果個), 夠出名卦, 都經睇左幾千蚊.

所有想到的, 都做了... :-(

moonychan 寫道:
係咪低抗力唔夠呢?

有冇睇過一d 比較出名既兒科醫生?

洋房

out out to have sunshine

子爵府

流鼻水醫生會比d止鼻水藥可能甘樣導致鼻塞,但醫生有無比番支滴鼻塞既藥水呀!!
如果淨係咳可以食猴棗末,真係幾好架!早晚空肚各服一支,上次我囡囡咳,食左2日就好左!
我囡囡之前都試過不停睇醫生又入過院,當時我都好擔心,所以都好明白你既心情,你講既陳以誠(唱兒歌個果),我睇過有bk mami話佢唔好(不過唔知係咪),我可以介紹我囡囡睇開既醫生比你,我都係搵左好多個先搵到個好,如果你想知道既話我可以pm資料比你~

大宅

我個囡囡又係呀,自一月返學到現在,傷風未好過。都唔知點好。

newfather 寫道:
我的小朋友2.5歲, 自從05年10月開始睇醫生直到現在, 都未好過, 期間試過中醫, 西醫, 普通科, 專科, 兒科, 連急症室都去過. :-(

其實小朋友是常有鼻水, 導致鼻塞, 咳, 呢幾日仲發燒.:-(

食那麼多西藥, 都唔知有冇後遺症, 但唔食又唔得. :-(

有冇經驗人士可以指點一下小弟, 萬分感謝!

大宅

我個女上星期四放學後就咳,第日發燒,跟住就傳染埋細佬,兩個一齊病,攪到我身心疲倦,到而家兩個都仲咳緊,我都唔知點好,我寧願我自己病,我仲冇咁辛苦!
[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

複式洋房

三月係流感高峰期, 大家小心

大宅

醒目開學勳章

Be careful,

Take care!

大宅

If the kids are not seriously ill, you should take them out to run and enjoy the sunshine. Doctors suggest me to take my children out for sunshine and exercises. They will recover from illnesses sooner after sweating. Of course, you have to take a dry towel with you to dry their sweat before the breezes come.
Children will build up more antibodies as time goes by. Feed them more healthy and natural food. Don't worry and stay optimistic.

子爵府

你可以試

複式洋房

Thank you all your suggest, I will try as many as I can.

Thank you!

大宅

係必經呀!無得避!

首頁

尾頁

跳至