跳至
[2004年或之前] 幼兒園

首頁
12345...17

尾頁

複式洋房

幼兒園

想八卦問下有幾多個mama會在九月份比小朋友讀幼兒園,同埋係邊到讀,想睇下阿仔有無同學仔。

基督教中心幼稚園已收了阿仔,不過十五十六不知是否比佢讀。

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

Re: 幼兒園

zoe 會響八月開始返 tko 翠茵小宇宙幼兒園!

點解報左又唔想比佢讀??

男爵府

My son will attend Nursery this August.........
基督教服務處時代幼兒學校 already accepted, and also have applied TWGHs Fong Shu Tsun.....and St. Paul Nursery.

Same question, which 基督教 you have applied?

子爵府

我阿囡會讀基督教信義會基恩幼兒中心, 但要六月才知八月有無位, 但九月就for sure。

男爵府

wilfred 都報左 8月返屋企樓下間芳芳樂趣 ...

複式洋房

Ian will be going to a pre-nursery school nearby my home in Aug.

He is currently studying at Kinder U every Tue and Thu; a cantonese playgroup at a kindergarten on Sat as well as the Gymboree on Sun. Fully occupied..
Rebecca:-D Ian's Album

複式洋房

嘩...Ian仔都好忙wow...

其實我可能講得唔係太清楚,我都想比阿仔讀,不過唔知個間學校好唔好,因為interview時問d老師師資,佢地的回答有d怪(只係話阿主任有證書)。加上地方好似好舊,有d懷疑是否好地方。

i don't know 基督教有分什麼基督教的嗎??? 因為個學校名就係叫基督教中心wow

男爵府

Rebecaa,
Which pre-nursery for Ian?

複式洋房

May,

Ian is going to the one nearby my house, Creativity (躍思幼兒園), the main school is in Kornhill and one more in Tsuen Mun. I've met the principal seems that they are so patient on every child development.
Rebecca:-D Ian's Album

男爵府

Ian 9月會讀自然教育幼稚園, 原因係近屋企, 星期一至五, 9-12.

別墅

衡衡會係八月返藍田啓思幼兒園 (am)

June :-P

別墅

我都比思思7月入讀.沙田基督教宣道會幼兒中心 .

複式洋房

Nico在九月會入讀樂基幼兒學校(駿景園)。
http://www.babyhome.com.tw/bb/63116[size=x-small]Nico's world

伯爵府

tko 媽咪們,
想問問報左翠茵 ge 媽咪, 你地交左學費未? 我今日交左, 即時拎埋一套校服 (星期一, 三, 五著) & 一套運動服 (星期二, 四著), 另外, 響正式返學前, 佢地有 playgroup 安排, 連續上十日($100@), 到正式返學, 家長亦可以陪同, 唔知我仲有冇野漏知ge呢?

大宅

大宅

蓮蓮,

仲有呀.......
6月17號....下午2-4時....有新生拍照日及遊戲日
6月24號....下午1:30-2:30......新生家長日
8月4號.....開課日

伯爵府

chris,
oh thx, 都記唔到咁多野添...
btw, 你會唔會出席呀?? 仲有, 你報唔報開學前 playgroup 呀?

大宅

大宅

大宅

蓮蓮,

緊會啦…….我仲諗緊開學果幾日, 撞o岩我放產假, 可以陪佢返學, 不過小虎爸話8月頭我仲坐緊月, 唔想我咁操勞, 佢話佢請假陪太子讀書wor.

至於個學前playgroup, 我地多數唔會join, 因為陪佢上堂果4日都足够俾佢適應環境.

首頁
12345...17

尾頁

跳至