懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無姊妹有左之後, 覺得自己好似皇后咁?

呵呵, 自從有左小b之後, 老公就好乖同好緊張,
好多家務都係佢做~~~

我就整係負責煮飯佢食~~~掃地, 洗衫, 羅重野, 乜鬼都唔使做...成個大帝咁
老公有時仲呵護備至, 好似呢排腳腫, 又幫我按摩
半夜要起身去toilet, 如果佢未訓林, 又會扶下我...
有風好駛盡啦~~~ 我0的朋友都叫我好好享受下呢0的生活
到時小b出世之後....
就無覺好訓 :-(
有無姊妹可以分享下

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Re: 有無姊妹有左之後, 覺得自己好似皇后咁?

自從我個女出世之後....咪落難皇后囉,全天候賓妹,老公同我都好似精神分裂咁,24小時都想瞓 , 咁大個女都未試過咁慘情.

男爵府

我未又係,老公仲要上大陸tim,好彩有我媽咪幫手,如果唔係唔止係落難皇后,係"典婆"皇后呀!!

男爵府

第一胎或者有少少
第二胎一切都相反

大宅

我都同意, 第一胎係緊張0的
到第二胎, 老公已經覺得無乜特別
同埋到時生左, 真係"落難皇后"....同意同意 :-(

複式洋房

haha梗係喇, d野跌左落地都有人老公執, 但返到公司就.....

子爵府

好媽媽勳章

我有左個陣時...我老公同我屋企人真係對我好似皇后咁架...不過我諗第二胎未必會啦...因為都慣左...

[url=http://lilypie.com][img]

侯爵府

我好懷念上年做咗10個月queen嘅感覺.... :cry: :cry:

大宅

反而係我屋企人緊張d, 話曬我又唔係老爺生既女, 佢地都唔係好緊張, 我老公都唔係好緊張...唉...

大宅

iki 寫道:
自從我個女出世之後....咪落難皇后囉,全天候賓妹,老公同我都好似精神分裂咁,24小時都想瞓 , 咁大個女都未試過咁慘情.

我同你一樣第1胎都好少少有D像小小國皇后,
到了第2胎又要照顧個大女又要照顧自己,
我個女3歲還要我抱,現在肚裹有細B手抱住個大B
點指做落難皇后和全天候賓妹 :-( :-( :-(
依晴Hillary, 依韻Eleanor

伯爵府

好媽媽勳章

我宜家第一胎好好喎 淨係坐係到睇電視,老公煮飯洗衫全部包辦,媽媽話比我輕鬆多幾個月就知味 :-( 生第2個就相反啦... 咁我要再想下先 ?-(

別墅

hi hi....我都想呀?

大宅

HI

雖然是落難皇后和全天候賓妹,但有d時間個女
會豆你好開心,第2胎亦好期望她出世,無法啦
做人父母就是辛苦的 :-(
依晴Hillary, 依韻Eleanor

首頁

尾頁

跳至