自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 煲劇討論區

公爵府

你終於都忍吾住啦!

魚生 寫道:
我聽日出一出north point先!

珍珠宮

終於都煲晒"惡"劇喇, 好失落呀...直樹))))):mrgreen:

大家一齊聽下歌仔啦--->click here

公爵府

monmonpupu
我都好失落呀! 吾知幾時先有心機睇其他劇.:-|

大家追成點呀???? 記吾記得返工呀

侯爵府

星期六煲咗成日碟,不過係韓劇"my girl",都幾好睇架 星期日瞓醒想上嚟八吓,點知bk死足成日 :tongue: :tongue:

公爵府

lsyc & qqwong
我係美孚搵到漫畫租啦! 不過要等兩日先有.

男爵府

muimuidog 寫道:
qqwong
食lunch落去商場逛下,見到有間專出租漫畫書,貨源充足,總共23期

想請問妳講的是否'惡作劇之吻'?
我問租開的書店, 佢地冇呀!!

魚生
我見到賣$88. 不過如果係'仙樂'買, 應該唔洗咁貴.

muimuidog
對呀! 我所講的漫畫書正是"惡作劇之吻" 不過, 原著的名稱叫"淘氣小親親", 我問第一間店時她都說沒有了,一來太舊,二來為了增加空間已買了出去...我再問另一間時,他的存貨充足...

公爵府

hola
我下一套就會睇"my girl", 現在要等自己回魂

男爵府

BBChu 寫道:
lsyc & qqwong
我係美孚搵到漫畫租啦! 不過要等兩日先有.

BBChu
早呀!!!!
我已經看完全套劇了,有點失落感喔!
不過,很喜歡最尾的一幕,別開生面的結婚場面,以前直樹經常擺出不可一世的樣子,最終都屈服於湘琴..

侯爵府

BBCHU & qqwong:

"惡吻"之後,台劇暫冇好戲上,所以我又轉攻韓劇,不過你哋岩岩睇完"惡吻"要回味吓一段時間先啦

男爵府

BBChu
讓我想起最尾其中一幕,直樹說什麼冷冷的,好sweet時有點像仔仔喔!

男爵府

終於睇完海豚灣戀人, D歌好好聽, 有日文、韓文、英文和國語歌。最後幾集講女主角和姊姊的相逢和姊姊知道有血癌之後的場面好感人, 最尾女主角開演唱會果幕d歌又好聽場面又感人, 不過女主角同2個男主角處理感情的步份就麻麻地, 拖得太長和太婆媽, 似韓劇, 不過整體都ok。

嚟緊會睇惡魔或惡作劇, 睇完你地d評語, 一定又會晚晚煲幾個鐘頭, 不過如果要返工, 我最多都係睇到1點, 你地好利害一晚可以睇咁多集, 如果唔駛返工頂多睇到3點到就要訓。暫時好似無乜韓劇好睇, 等緊 ”宮” 做完先睇。

公爵府

qqwong
早晨! 我都覺得湘琴好有成功感, 咁多年幻得幻失既心情, 真係好辛苦, 而裕樹一直對湘琴咁差, 後尾都爆個秘密俾佢聽, 都算係咁. 另外直樹陪湘琴一起跪地時都好sweet.

qqwong 寫道:

BBChu
早呀!!!!
不過,很喜歡最尾的一幕,別開生面的結婚場面,以前直樹經常擺出不可一世的樣子,最終都屈服於湘琴..

男爵府

hola 寫道:

"惡吻"之後,台劇暫冇好戲上,所以我又轉攻韓劇,不過你哋岩岩睇完"惡吻"要回味吓一段時間先啦

hola
剛剛追完惡劇, 真的好辛苦喔! 不過, 睇完好開心, 還未能抽離啊! 星期六晚捱到四時鐘, 已破了我的舊記錄喔!

公爵府

hola
一來要養精蓄銳, 二來我囡囡今個星期要exam, 我都吾敢開始睇其他:-(

hola 寫道:

男爵府

My Girl係一個叫”韓劇社區”的人氣好勁, 不過我覺得無想像中咁好睇。 開頭係好攪笑, 不過到中間就麻麻地又係拖拖拉拉。頭頭覺得個男主角麻麻, 不過睇落又ok, 第2男主角個樣第一眼睇落好似人妖。

公爵府

yoma
妳真係好, 介紹下d劇俾我地. 我同事有介紹一套韓劇"綠薔薇"幾好睇, 妳睇過未?

男爵府

BBChu 寫道:
qqwong
早晨! 我都覺得湘琴好有成功感, 咁多年幻得幻失既心情, 真係好辛苦, 而裕樹一直對湘琴咁差, 後尾都爆個秘密俾佢聽, 都算係咁. 另外直樹陪湘琴一起跪地時都好sweet.

[quote]
qqwong 寫道:

BBChu
早呀!!!!
[/quote]

BBChu
對呀! 湘琴什麼仇都報了 我越來越喜歡裕樹呀! 他蠻可愛! (他凝望湘琴試婚妙的樣子)
直樹雨中的表白好感人喔!夜深人靜想哭又不能... :-(
後來直樹所做的每樣事,令我看得舒服,終於變成湘琴的小男人...

公爵府

qqwong
雖然直樹有時冷冷咁又串串地, 但佢自己其實都好迷綱, 一個天才, 正常點都會找個聰明既女人. 好似佢想做醫生, 吾多吾少都係受湘琴影響. 有一度吾明係點解佢咁易就話同惠蘭結婚

仔仔真係好好嫁, 你睇佢點對大S就知啦!

男爵府

直樹不想父親公司不能繼續運作下去,他又曾經說過這個方法都未嘗不可!也許他當時未能認清與湘琴的感情吧!
你能否告訴我,直樹從何開始愛上湘琴呢!?有點疑幻疑真的感覺..

對呀!仔仔及大S在流星不能成一對,但現實中能成一對,真替他們開心呀!有人說他們愛都死去活來,真的好sweet!

首頁

尾頁

跳至