自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Re: 煲劇討論區

係呀,中間我頂唔住飛咗dd,唔明點解"爺爺"唔比佢哋一齊 ?-( ?-(
另第二男主角尋日蘋果話佢係韓國紅咗喇
yoma 寫道:
My Girl係一個叫”韓劇社區”的人氣好勁, 不過我覺得無想像中咁好睇。 開頭係好攪笑, 不過到中間就麻麻地又係拖拖拉拉。頭頭覺得個男主角麻麻, 不過睇落又ok, 第2男主角個樣第一眼睇落好似人妖。

別墅

muimuidog
對呀! 我所講的漫畫書正是"惡作劇之吻" 不過, 原著的名稱叫"淘氣小親親", 我問第一間店時她都說沒有了,一來太舊,二來為了增加空間已買了出去...我再問另一間時,他的存貨充足...[/quote]

qqwong
原來係'淘氣小親親'呀. 呢套漫畫我係 N 年前睇了. 當時雖然覺得D公仔畫得麻麻, 但故事十分吸引. 唔怪得大家睇'惡吻'睇到咁如痴如醉喇.
順帶一提, 漫畫最後講女主角有了BB, 本來故事係會繼續下去的, 點知個畫家死了, 攪到就咁斷了.

公爵府

qqwong
我會覺得直樹第一次kiss湘琴, 就已經有d鍾意, 到入tennis club就好明確啦! 不過, 佢自己都吾知.

侯爵府

"綠薔薇"女主角係"my girl"女主角,但套戲我睇到中間就冇睇 因由係個時岩岩睇完"三珣",哩套戲差十萬八千里 等我得閒摷返出嚟睇埋個尾話過你知
BBChu 寫道:
yoma
妳真係好, 介紹下d劇俾我地. 我同事有介紹一套韓劇"綠薔薇"幾好睇, 妳睇過未?

別墅

[quote]
hola 寫道:
另第二男主角尋日蘋果話佢係韓紅咗

-------------------------------------------------------

係呀, 佢E+幾紅架. 我都幾鍾意呢類型.

男爵府

muimuidog 寫道:

muimuidog
對呀! 我所講的漫畫書正是"惡作劇之吻" 不過, 原著的名稱叫"淘氣小親親", 我問第一間店時她都說沒有了,一來太舊,二來為了增加空間已買了出去...我再問另一間時,他的存貨充足...

qqwong
原來係'淘氣小親親'呀. 呢套漫畫我係 N 年前睇了. 當時雖然覺得D公仔畫得麻麻, 但故事十分吸引. 唔怪得大家睇'惡吻'睇到咁如痴如醉喇.
順帶一提, 漫畫最後講女主角有了BB, 本來故事係會繼續下去的, 點知個畫家死了, 攪到就咁斷了.[/quote]

muimuidog
我剛剛開始睇漫畫版, 畫功不美喔! 特別是男主角直樹, 可能我們剛看完劇場版, 總是很難比得上!
劇場版有預告說會在2007年再見, 是否意味著會再拍續集! 也許會說到湘琴將會懷孕喔!

公爵府

hola
我同事都煲好多韓劇嫁! 佢話好睇果d先借我, 但我追得太慢, 所以有幾套係手都未睇

hola 寫道:
"綠薔薇"女主角係"my girl"女主角,但套戲我睇到中間就冇睇 因由係個時岩岩睇完"三珣",哩套戲差十萬八千里 等我得閒摷返出嚟睇埋個尾話過你知 [quote]
BBChu 寫道:
yoma
妳真係好, 介紹下d劇俾我地. 我同事有介紹一套韓劇"綠薔薇"幾好睇, 妳睇過未?
[/quote]

公爵府

qqwong
妳即刻轉左直樹同湘琴既畫面, 咁我好難回到魂喎

另妳睇緊睇漫畫版啦!

男爵府

BBChu 寫道:
qqwong
我會覺得直樹第一次kiss湘琴, 就已經有d鍾意, 到入tennis club就好明確啦! 不過, 佢自己都吾知.

BBChu
對呀!直樹真的可惡!口中雖說不愛她,但又經常去保護湘琴..想起直樹拖著湘琴逃避,我想他當時不是拖錯湘琴的手吧!

男爵府

BBChu 寫道:
qqwong

另妳睇緊睇漫畫版啦!

BBChu
你那麼快想回魂呀! 不可能吧!
是呀!這幾天狂煲劇,又追書,快要家變喔!

珍珠宮

早晨~

經過4日瘋狂煲劇嘅摧殘後, 我對眼已經細咗一半, 仲有d眼光光tim呀....不過真係好好睇, 仲有, 喺碟尾佢真係有話07年會有"惡劇2"推出, 乜仲有野講咩, 我唔想睇到直樹or湘琴有第三者呀 :-( :-(
BBChu 寫道:
monmonpupu
我都好失落呀! 吾知幾時先有心機睇其他劇.:-|

大家追成點呀???? 記吾記得返工呀

珍珠宮

係啦, qqwong好衰的, 人地諗住要忘記直樹先可專心追另一套劇, 可能睇"my girl", 家下你咁攪, 你叫人點算
BBChu 寫道:
qqwong

另妳睇緊睇漫畫版啦!

珍珠宮

BBChu

我覺得直樹唔係唔知, 係唔知點表達, 因為俾湘琴攪到佢思想失控呀... 仲有, 我好鍾意佢成日整古完湘琴偷偷的笑, 好鬼衰但又好sweet
BBChu 寫道:
qqwong

男爵府

monmonpupu 寫道:
係啦, qqwong好衰的, 人地諗住要忘記直樹先可專心追另一套劇, 可能睇"my girl", 家下你咁攪, 你叫人點算 [quote]
BBChu 寫道:
qqwong

另妳睇緊睇漫畫版啦!
[/quote]

monmonpupu
不要罵我喔!人地還回味內裡每一個深刻的畫面麻!你可以當我透明的...

侯爵府

如果唔使錢又唔趕時間還可以睇,如你開始睇講聲吖,因為唔係唔好睇而冇睇落去,係.....(冇人睇過唔好講住)
等你睇時同你講
BBChu 寫道:
hola
我同事都煲好多韓劇嫁! 佢話好睇果d先借我, 但我追得太慢, 所以有幾套係手都未睇

珍珠宮

qqwong

其實我都係呀...你得閒post多d上嚟我就唔鬧你
qqwong 寫道:
monmonpupu
不要罵我喔!人地還回味內裡每一個深刻的畫面麻!你可以當我透明的...

珍珠宮

其實我跟住都想睇"惡魔"的, 不過又想睇"my girl"...三心兩意呀...:mrgreen:

但係, 我又想睇直樹以前d劇, 好似"薔薇之戀"...不過佢個做型...同埋我又唔係咁鍾意S.H.E...

公爵府

家變......... 我都差吾多, 所以吾敢輕舉妄動.

今日仲未見Isyc, 吾通煲劇煲到大昏迷

qqwong 寫道:
[quote]
BBChu 寫道:
qqwong

另妳睇緊睇漫畫版啦!

BBChu
你那麼快想回魂呀! 不可能吧!
是呀!這幾天狂煲劇,又追書,快要家變喔! [/quote]

男爵府

monmonpupu 寫道:
qqwong

其實我都係呀...你得閒post多d上嚟我就唔鬧你 [quote]
qqwong 寫道:
monmonpupu
[/quote]

monmonpupu
謝謝您喔! 聽聞惡劇會係tvb播放,不知會放在免費頻道或新電視放映呢!?

公爵府

monmonpupu

被摧殘都係心甘情願啦! "惡劇2"我諗都係講湘琴d白痴野+佢地兩個"洒花槍"

首頁

尾頁

跳至