懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

請問有無人試過催生?

請問有無媽咪試過?過程不知道是如何?可以分享下嗎?

民房

Re: 請問有無人試過催生?

我都係催生架!我算好快啦!!入到醫院(我係法國生)護士會同你磅重果d,之後去個侯產室等囉!後來醫生話同我吊水催生,再幫我穿埋個水襄,之後就痛密左,不過我好快開到10度啦!!大慨都係3個幾鐘就生左啦!!唔洗擔心,d人話催生比自己生痛,我想唔係差太遠啫,你想住好快見到bb就得架啦∼加油

男爵府

畀面勳章

PIGPIG246 寫道:
我都係催生架!我算好快啦!!入到醫院(我係法國生)護士會同你磅重果d,之後去個侯產室等囉!後來醫生話同我吊水催生,再幫我穿埋個水襄,之後就痛密左,不過我好快開到10度啦!!大慨都係3個幾鐘就生左啦!!唔洗擔心,d人話催生比自己生痛,我想唔係差太遠啫,你想住好快見到bb就得架啦∼加油

同我一樣

子爵府

好媽媽勳章

我都係催生...不過我係塞左藥先...夜晚開始陣痛同見紅...第二朝先入產房吊催生水同人工穿水...跟住好痛既次數密左...然後做埋無痛分娩...好快就生啦...其實催生都唔係好痛...只係可能催生失敗要開刀...

[url=http://lilypie.com][img]

伯爵府

我上一胎係催生, 不過催左成3個鐘都開唔到度數, 最終開刀 :cry:
其實e生一早已經話我子宮頸緊, 好難自己生, 只係自己想試. 今胎我唔會試架啦, 一於開刀 :mrgreen:

男爵府

我都係催生, 見紅入院後, check BB心跳時醫生發現當我陣痛時BB心跳減弱, 加上我比預產期早三日, 所以醫生安排我催生~~~我入到產房, 醫生幫我穿水, 跟住做無痛, 然後吊催生藥, 約個幾鐘後就開左8度, 由於我雙腳會麻痺, 助產士驚我用唔到力, 所以幫我停左藥, 之後就開始勁痛, 助產士好好, 比我聞笑氣, 跟住push 3 下就生左BB啦!!

民房

我都係催生. 本來要在前一晚塞藥先, 但因為check bb 心跳時巳經有宮縮的現象, 所以不能塞藥, 在產房睡了一晚, 第二朝吊催生水同人工穿水, 跟住好痛既次數密左, 然後3-4 hrs後就生咗啦...

男爵府

男爵府

我係見紅肚痛入院, 之後醫生見我好似唔係好忍得痛, 問我要唔要催生, 長痛不如短痛, 咁就開始吊藥, 之後4個鐘bb就出世

男爵府

我都係催生..37周無見紅..冇穿水..整痛.隔3分鍾陣痛
一次..醫生話無辨法..要催生.我入到產房, 醫生幫我穿水
之後就等開...等等等...痛到好辛苦..等左5個鍾..
終於生得啦....不過加埋陣痛同開果時有十幾個鐘
無晒力..要將BB吸出黎

首頁

尾頁

跳至