論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:老一輩的工人會否好/ 正常一點?

請過一個50+,懶到出汁,成日扮有氣冇力,淨洗碗都粒幾鐘,星期日就龍精虎猛。另一個40+,煮嘢煲湯掂,清潔又係面嗰浸,不過勁有性格,唔畀人話得,好聲好氣話佢知隻杯洗唔乾淨,最少黑你兩日面,佢話要夜返,星期六出去,攞大假,你唔畀,佢塊面黑足七日以上

子爵府

回覆:老一輩的工人會否好/ 正常一點?

廿幾歲請過兩個。總結嚟講,我覺得四十頭有經驗嗰啲比較好,起碼唔會好似啲後生咁亂咁嚟,呢頭講完嗰頭唔記得。

大宅

回覆 Purecane 的帖子

我的工人40++,唔記得關cd機和關冷氣便出街、唔記得關門鎖門、幫小朋友穿校服裙配波鞋(但剛剛叫了配黑鞋都唔記得)、返學常遲到、唔記得接放學、唔記得關水龍頭、時時讓食物壞,壞了又繼續keep、成日要求工作時間放二至三小時出去做私人事、大聲鬧小朋友、煮餚難吃,所以我愛自煮公仔面、我同佢講說話,佢行來行去,聽唔聽到也不回應、成日撬手黑面、串咀、做錯事沒鬧也黑面、dirty、出街時唔知我要去那兒,但走得很前很遠、一言一百頂...

話都沒有用,只會黑面和講菲律賓話還擊我,仲要講到死唔斷氣。

珍珠宮

我覺得唔年齡都有好有唔好,撞彩~ 另外亦要睇你自己性格。佢年紀大你好多,你食佢唔住o既話,佢叻到曉飛都無用。請個人返o黎係要跟你指示要求做o野,特別係湊 b

子爵府

引用:回覆+Purecane+的帖子 我的工人40++,唔記

原帖由 AAWu 於 12-08-21 發表
回覆 Purecane 的帖子

我的工人40++,唔記得關cd機和關冷氣便出街、唔記得關門鎖門、幫小朋友穿校服裙配波 ...
嘩,呢啲極品真係搏炒

首頁

尾頁

跳至