美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我上身看似好瘦,但下身好鬼肥,有咩辦法? 我有做開運動的! HELP!

大宅

回覆:我上身看似好瘦,但下身好鬼肥,有咩辦法? 有做開運動!

Me too ,我都想知點攪

子爵府

係唔係下身水朣?

大宅

回覆:我上身看似好瘦,但下身好鬼肥,有咩辦法? 有做開運動!

me three

別墅

係咪坐得多? 我返文職又係下半身肥胖, 之後每晚臨訓前踩空上單車 3個字至半個鐘, KEEP 到冇肥落去, 一開始3分鐘已經好酸痛, 最好少少加上去,

水晶宮

育兒性格勳章 想生BB熱投

坐得多卦?
Have a Prosperous Life!

大宅

坐得多就一定係, 返文職。臨訓前踩空上單車, 都有試,但唔係晚晚。
個肚同大脾好鬼肥

仲有咩可以做?

男爵府

禾又係, 坐得多, 加有少少遺傳...

我自己嘅經驗就係行多d路... 做多d下身運動,

男爵府

我都係。下身超肥。上、下身完全唔平均。

禁止訪問

大宅

回覆:spring2012 的帖子

我都每曰踩20 分鐘 好快瘦

踩完再用按摩棒碌下佢

我係頭幾次捱過20mins 佢之後就吾辛苦

禁止訪問

侯爵府

我都係咁, 上身著S/XS, 下身要L. 我係FTM, 好少連續坐超過半個鐘頭, 一個星期做5日運動, 每次踩機1小時以上. 一向冇事, 今年病過一輪之後就變成咁. 結果醫生診斷係淋巴水腫, 要推淋巴.

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

YolandaTam 發表於 12-8-22 11:46
我都係咁, 上身著S/XS, 下身要L. 我係FTM, 好少連續坐超過半個鐘頭, 一個星期做5日運動, 每次踩機1小時以 ...

請問推淋巴真的可以去水腫嗎?
因為我都係下身好肥,
而家心思思想去拔罐(因為係網上都有見過拔罐減肥),
唔知邊樣有效啲?

禁止訪問

回覆:easiness 的帖子

別墅

引用:我都係咁,+上身著S/XS,+下身要L.++我係FTM,

原帖由 YolandaTam 於 12-08-22 發表
我都係咁, 上身著S/XS, 下身要L. 我係FTM, 好少連續坐超過半個鐘頭, 一個星期做5日運動, 每次踩機1小時以 ...
是中醫嗎?因西醫朋友話,西醫無「塞淋巴」,所以無需「通淋巴」,所謂的「通淋巴」只是按摩。但當然,我仍然好唔理智地個個月都仲去按摩+「通淋巴」

大宅

回覆 happy.rita 的帖子

我都係下身好肥!減極都唔均勻,我下身都係塞淋巴,但我都通咗大半年,都係好少少,真係好頭痕!!

複式洋房

下身肥好可能係
愛食飯 同 愛食糖水 and 甜食
因全部都係糖份,而糖份就會積聚係下半身
加上小做運動同office坐得多
下身自然容易過胖

首先要介吃甜食,再控制飲食,加上做運動
就可以好快收身

我本身有營養顧問,他好細心又nice,
有興趣可以介紹比你地識

侯爵府

blackyking 發表於 12-8-23 00:36
下身肥好可能係
愛食飯 同 愛食糖水 and 甜食
因全部都係糖份,而糖份就會積聚係下半身
你呢個講法對超過九成嘅人係適用嘅.

可惜我唔係. 我唔食甜嘢, 連糖都唔食, 飯都只係食半碗左右, 結果都係下身"肥". 我以前乜事都冇, 就算我真係肥嗰陣(比而家重24磅), 個下身都係同而家差唔多size, 但係今年大病過一個月之後就咁嘞, 下圍由36"升至39"-40", 其他部位size冇乜大變. 我諗積脂肪應該唔係咁.

之前有jm話西醫冇"淋巴"槪念. 係架, 傳統西醫真係唔信呢樣嘢, 但係我睇嗰個醫生好另類, 佢係肌骼科醫生, 我係因為成日夜晚手臂大腿扯住痛, 痛到瞓唔到而揾佢. 初初做普通肌骼治療, 不過冇效, 後來發現係神經線炎, 咁再追落去原來係積水壓到神經線所以痛.

咁啱個醫生有學啲手法治療嗰類嘢, 有個module就係講淋巴. 咁佢試吓幫我搞, 每次推完都輕二至四磅, 不過可能因為我姿勢不良, 半個月後又積返啲. 而家都係努力中.

別墅

引用:Quote:blackyking+發表於+12-8-23+00:36+下

原帖由 YolandaTam 於 12-08-23 發表
你呢個講法對超過九成嘅人係適用嘅.

可惜我唔係. 我唔食甜嘢, 連糖都唔食, 飯都只係食半碗左右, 結 ...
我既情況同你一模一樣
可唔可以pm你醫生比我?? 同埋幾錢架??

首頁

尾頁

跳至