自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水機到而家一直用左4年,我係直接飲冇煲過,
細女由細飲到大,除左鑽石水同樽裝水之外,飲親其他水都話難飲,

Spa機過左試用就冇join到,因為我住村屋,用儲水式電熱水爐,
平時沖涼都要就住沖,唔係會唔夠熱水,裝左spa機之後,
直情好似冇熱水咁,因為d熱水係熱水爐出黎之後經水喉再入spa機,
過濾完再出番黎花灑,個過程大長啦,出黎d水變左唔夠暖,要開大d熱水,
咁相對熱水快左用完,唔夠沖一次涼,所以我提早叫佢收番,
不過係用spa果幾星期頭髮真係滑左,同埋老公話掃地時小左好多頭髮

珍珠宮

小荻媽咪 發表於 12-8-24 01:51
佢地應該會用兩種水嘅ph paper test俾你睇 你就睇到分別

當年廣告話勁到分解水cluster,洗菜綠d,沖涼滑d,乜而家用pH來解都幾大進步

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

用緊
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:小荻媽咪+發表於+12-8-24+01:51+佢地

原帖由 Cutemom0808 於 12-08-24 發表
當年廣告話勁到分解水cluster,洗菜綠d,沖涼滑d,乜而家用pH來解都幾大進步 ...
我係10年前買時見有呢個測試架喇

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 李生742 於 12-08-24 發表係

禁止訪問

引用:水機到而家一直用左4年,我係直接飲冇煲過

男爵府

畀面勳章

引用:如果我飲水,老公放粒鑽石入去~我就會充滿

原帖由 titankaine 於 12-08-21 發表
如果我飲水,老公放粒鑽石入去~我就會充滿能量~

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+小荻媽咪+於+12-08-24+發表如

原帖由 李生742 於 12-08-24 發表
咩係加多個頭?
另外搵一個位安裝直接出水嘅水龍頭仔 會方便得多,如果用好似濾水器扭上原本嘅水喉 就只得一個水喉出得水 靠個濾水器撥上或落選擇用直接水定dimond水 如果安多個頭就各自出水 只係用好少位就得喇

男爵府

好媽媽勳章

回覆:家下仲有無屋企用鑽石能量水

其實,水機最緊要攞左咩認證,你不如check 清楚佢而家部水機攞左咩國際認證,再比較多幾隻牌子啦!

水中過濾氯氣/金屬銹味道係有標準架!如果只考慮味道,坊間好多都有呢隻認證(唔記得係咪NSF 43),唔使咁貴。

聲明(我唔係sales, 但因要比bb飲好水,所以留意過不同牌子):我用緊3M+Amway

珍珠宮

用緊.....ok好水質, 不過出水好慢......個switch又成日好易爛, 所以到期就無再續保養, 用到唔得先call agent黎換野.....

男爵府

2024年龍年勳章 減齡達人勳章

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小荻媽咪 發表於 12-8-24 18:22
另外搵一個位安裝直接出水嘅水龍頭仔 會方便得多,如果用好似濾水器扭上原本嘅水喉 就只得一個水喉出得水 ...
係咪diamond果邊幫你加?定你自己整?好似好正

公爵府

引用:Quote:小荻媽咪+發表於+12-8-24+18:22+另外

原帖由 小bie豬 於 12-08-24 發表
係咪diamond果邊幫你加?定你自己整?好似好正
dimond果邊安排裝埋 所以要安裝費

水晶宮

引用:我屋企係…又唔覺有乜特別 +

原帖由 michelle1222 於 12-08-21 發表
我屋企係…又唔覺有乜特別
唔會掛,起碼廚房多左幾舊野

子爵府

複式洋房

我有用,都6年了!幾好丫!

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+李生742+於+12-08-24+發表咩

原帖由 小荻媽咪 於 12-08-24 發表
另外搵一個位安裝直接出水嘅水龍頭仔 會方便得多,如果用好似濾水器扭上原本嘅水喉 就只得一個水喉出得水 ...
安裝細頭係$250呀

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+小bie豬+於+12-08-24+發表水

原帖由 李生742 於 12-08-24 發表
睇埋你呢句我決定去試用spa 機。

明明想討論下結果又準備買野…結論係其實男人都好易俾錢試新野 ...
你屋企洗手間係咩爐,因為有d爐會映向冷熱水嫁!

禁止發言

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

no ar 聽講無用

活在當下,愛得及時

首頁

尾頁

跳至