嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

想買迷你洗衣機洗BB衫

我以前見過 JC shop 有, 但今日打去, 佢地話無賣啦, 日本National 又話唔再出 hellokitty 果款, 普通款又唔可以上網訂.
請問有無媽咪知道香港邊度有小型洗衣機賣呀?

大宅

Re: 想買迷你洗衣機洗BB衫

我係yahoo拍賣場見過,你去睇下有冇啦

男爵府

醒目開學勳章

大陸有d百零蚊,要自己乾水,不過洗bb的衫都幾好用

水晶宮

好媽媽勳章

我試過o係筲箕灣d電器鋪仔見過有.

不如試下問下d細電器鋪,佢地可能唔show出黎,但有得訂o架.

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

好媽媽勳章

patpat234,

筲箕灣? 近邊頭呀, 等我呢兩日去.
我上網訂咗一款, 70零蚊美金, 但其實大陸做, 不過我太 Desparate 想要, 照訂.
patpat234 寫道:
我試過o係筲箕灣d電器鋪仔見過有.

不如試下問下d細電器鋪,佢地可能唔show出黎,但有得訂o架.

水晶宮

好媽媽勳章

筲箕灣道,西灣河與筲箕灣中間

男爵府

好媽媽勳章

patpat234,
係咪果d個有好多電器 (如雪櫃, 冷氣) 擺晒係門口果d舖頭? 你見過果間,如果由西灣河去, 過咗工聯未?
(唔好意思, 我係好煩, 因為我真係驚下個月BB出世後我一個人會好"lair-hair")

patpat234 寫道:
筲箕灣道,西灣河與筲箕灣中間

大宅

我在旺角泰林見過,你可以去看看.!!!!(西洋菜街個間)

水晶宮

好媽媽勳章

imuran
係咪果d個有好多電器 (如雪櫃, 冷氣) 擺晒係門口果d舖頭? 係呀
你見過果間,如果由西灣河去, 過

男爵府

好媽媽勳章

唔該晒咁多位媽咪, 我今晚就去睇吓有無得買先.

伯爵府

best都有,但後來我打算手洗,所以無買

男爵府

好媽媽勳章

susanpang 媽媽
請問best 係咩舖頭?及在哪裡?

我而家嘗試train 定第二時手洗情況, 發覺唔係好掂. BB 一日六條尿片, 二至三套衫, 一條大毛巾, 一條口水肩, 幾條紗巾, 一個禮拜一套床單, 被袋, 床圍.... 都幾係野. 我早兩個禮拜開始, 令自己習慣一下一日洗六條片, 點知真係handle 唔到, 好攰 (我地兩公婆返工d裇衫已經好多要手洗).
你呢? 有無試定自己可唔可以handle 到手洗? 如果可以就太好啦, 因為我始終覺得手洗係最好.

susanpang 寫道:
best都有,但後來我打算手洗,所以無買

大宅

sorry, 我係路過嘅, 想買迷你洗衣機專洗BB衫我理解, 但手洗... 係好d嘅, 不過現代人咁忙, 好辛苦播, 不如留翻多d精神同精力湊b咪仲好!我同d friend都係將BB衫放落大人洗衣機洗, 只要獨立一機洗bb衫ok喎, 講研d買chicco嘅防菌液加落去, 或定期買專清潔洗衣機嘅清潔劑(有粉狀有/液體)清潔一下law!我都係出於好心, 希望各位唔好怪我多事啦!
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

伯爵府

bb大大下就唔駛日日洗咁多野架勒, 如果為左bb特登買機, 好似誇張左d喎.

洋房

PRISCILLALAM 寫道:
sorry, 我係路過嘅, 想買迷你洗衣機專洗BB衫我理解, 但手洗... 係好d嘅, 不過現代人咁忙, 好辛苦播, 不如留翻多d精神同精力湊b咪仲好!我同d friend都係將BB衫放落大人洗衣機洗, 只要獨立一機洗bb衫ok喎, 講研d買chicco嘅防菌液加落去, 或定期買專清潔洗衣機嘅清潔劑(有粉狀有/液體)清潔一下law!我都係出於好心, 希望各位唔好怪我多事啦!

我係路過嘅.me too,
將BB衫放落大人洗衣機洗, 只要獨立一機洗bb衫.
BB 一日六條尿片??不如用紙尿片哪.

別墅

sorry, 我都係路過

new born BB 一日晤止6條尿片, 我bb new born 時一日10-12 ar

男爵府

好媽媽勳章

jooo02,
10-12 條咁多? 咁我更加要買洗衣機lu...

我尋日去咗筲箕灣, 但搵唔到. 打電話去泰林, 國美, 最好電器又話無, 我又要再搵過.

我都想用大人洗衣機, 但我自己由細到大都唔可以著洗衣機洗過既衫, 因為會好痕 (就算用埋消毒藥水加大熱熨斗熨衫都係咁話), 唔知係咪自己"形"住定因係敏感 (不過我阿媽,同阿妹都又係一定要著手洗衫).我驚BB 會同我一樣, 所以唔想用洗衣機, 但係洗尿片係一件好大工程, 所以唯有買架獨立迷你洗衣機比佢囉......

男爵府

畀面勳章

你上YAHOO 拍賣場
有好多迷你洗衣機

$500 內就有.我都係上裝buy ga

民房

我覺得為BB洗衫買部洗衣機都正常啦,我都買左一部,宜家一歲幾都仲用緊,我係廣州人,係我哋呢度買幾百蚊都有兩筒啦,好方便吖!
http://mwbhlifehouse.shopping.####.hk.入边有好多好靓嘅BB衫,BB鞋,全部都系牌子来嘎,得闲入来睇下啦,好平嘎!

大宅

2018復活節勳章 畀面勳章

[quote]
Serrychan 寫道:
我覺得為BB洗衫買部洗衣機都正常啦,我都買左一部,宜家一歲幾都仲用緊,我係廣州人,係我

首頁

尾頁

跳至