懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

掃風既問題...

如果bb飲左後,幫佢掃風,
但是很久沒聽佢"噗"聲,
如掃唔到風,就會什樣??
但唔係成日都掃唔到風,有時得掃風!!
請大家回答我....
thx
:-D:-D:-D琳琳於2006年1月30號....3.06kg!:-D:-D:-D

大宅

Re: 掃風既問題...

我既方法係掃大約2分鐘,都掃唔到就打直抱佢一陣先放返低佢,好少會嘔奶

複式洋房

我睇過一編文章講, 如果幫bb掃左10幾分鐘都唔噗,就唔洗再掃,因為bb有時無吸入太多氣所以唔噗, 只要你餵完奶唔好即刻放低bb訓, 斜斜地抱著佢30分鐘到先比佢訓就大多數都唔會吐奶

複式洋房

原來咁係~
害我好擔心如果掃唔到風既話,會出事啦!!!
搞我好驚...所以就問問下!!

:-D:-D:-D琳琳於2006年1月30號....3.06kg!:-D:-D:-D

複式洋房

如果掃唔到就抱直個B 20-30mins,跟住放落床時打側佢個頭,咁就算嘔奶都唔會續到上鼻啦! :wink:

子爵府

好媽媽勳章

如果掃唔到風...會嘔奶...同埋肚仔會變左好多風...其實有陣時bb會自己放屁...放番少少風出黎...如果坐係到掃唔到...可以打直bb...跟住掃風...會有幫助...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

我覺得越黎越難幫bb掃風,掃成個鐘頭都掃唔到呀 :-| :-|
攪到大人辛苦時bb又辛苦,都唔知點算好。

如果初生bb掃唔到風可以點樣打直抱佢呀,佢又未識用力。
http://www.glittergraphics.us" target="_blank">[/quote]

複式洋房

可以, 你扶住佢背脊同個頭, 打直抱都冇問題.....
如果掃唔到風, 抱佢20-30分鐘, 就ok, 訓果時, 把bb打側訓, 係成個人打側, 用毛巾捲成一捲, 放係佢背脊, 就算佢吐奶, 都唔會去到條氣管....

禁止訪問

複式洋房

幾大個先至唔駛掃風?
http://www.glittergraphics.us" target="_blank">[/quote]

大宅

幾大先吾駛掃風呀? 另外, 點解明明"ur"了, 但係有時都會有少少奶由口角流出呢? 好擔心呀!!
]

複式洋房

我個b太約四個月左右啦..我抱直阿b, 佢自己"ur"出黎, d聲好似d人飲左可樂"ur"出黎果下咁大聲, 唔洗擔心, 果少少奶只係佢"ur"氣時, 連d氣一"ur"左出黎, 少少唔怕, 太多就要留意下啦....

首頁

尾頁

跳至