烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

要換飯煲﹐參考多個牌子﹐都係鍾情 Panasonic 日本製的﹐雖然貴啲﹐但有信心些﹐唯有安慰話貴買平用啦﹗
請問有無人介紹﹐那裡買最平宜﹑抵呀?

SR-JHS18

熙熙&樂樂媽咪

珍珠宮

大廚勳章

回覆 HP 的帖子

舊年7月, 我在 瘋宅 買 , 佢肯畀折扣 , 可以講價 .當時佢標價 3千幾 , 打折後 $2968 .

八老匯 亦可以問吓佢攞 discount ...
智慧用思考照明宇宙 invite all people to the moment of εὕρηκα !

Walk like a bird / Sleep like a dog / Sit like a turtle ~
人生 gridlock ... mix & match ~
ご馳走様
bella, ciao! Hasta la vista, baby ~
暗物質= entropy@>光速度@<-273℃

大宅

呢部真係幾好用又靚仔,不過我鐘情銀白色多D!

大宅

回覆:要買 Panasonic 飯煲

我都係呢部,我用銀色。好用呀。老公去買,唔知幾錢。

大宅

其實真是貴買平用,我部P仔飯煲用咗八年都無黏底!

大宅

啱啱買咗個Panasonic飯煲,但唔係你呢款。SR-ND18, 瘋摘$988有九折。我無買貴幾倍嘅飯煲,我覺得唔會好食幾倍。唔夠耐用都應該可以用到2-3年,到時再換新都ok。試咗用時間制煲粥,4分3杯米煲1.5hr,啱啱好,又綿,好過菲傭煲。

伯爵府

回覆:Wt0605 的帖子

飯㷛Ni 樣野真奇怪,點解要賣咁貴?
我屋企個飯㷛,結婚當年一位無黎飲嘢同事送,牌子係Sanyo, 應該三百蚊左右啦。細細個可煮2-6人份量!除左㷛飯,就咩功能都無啦!
轉眼我用左13年,煮飯仍然好綿,當然唔chi底!我完全唔明白點解要買咁貴!假如佢壞左,我都會搵番纇似的古董!e家個d好大部好阻地方!

象牙宮

Wt0605 發表於 12-9-14 08:59
啱啱買咗個Panasonic飯煲,但唔係你呢款。SR-ND18, 瘋摘$988有九折。我無買貴幾倍嘅飯煲,我覺得唔會好食幾 ...
是不是 : 煲飯, 煲弼, 煲湯 + 做蛋糕 都得那种 ?
速煲?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

唔明點解電飯煲要賣3,000銀,
煮飯最緊要係米要靚,俾隻渣
米你煮,神仙都難変

大宅

回覆:333s 的帖子

除了煮飯及煮粥,可以煮煲仔飯及篜餸。不可以焗蛋糕和煲湯。

子爵府

引用:啱啱買咗個Panasonic飯煲,但唔係你呢款。S

原帖由 Wt0605 於 12-09-14 發表
啱啱買咗個Panasonic飯煲,但唔係你呢款。SR-ND18, 瘋摘$988有九折。我無買貴幾倍嘅飯煲,我覺得唔會好食幾 ...
我都用緊呢隻型號,

首頁

尾頁

跳至