親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

外國回港 -- 特價機票適用嗎?

有朋友想六月中回港,她已移民多年到美國定居。我在香港查機票的價格,來回機票(對時間沒有要求)也不用 $5000。但她說在美國問了很多家旅行社也要 US$1200 以上。請問有冇人知道,有沒有可能買到那些便宜的機票給她用呢?
Music is the art of thinking with sounds. –Jules Combarieu

大宅

Re: 外國回港 -- 特價機票適用嗎?

唔得架,

好多限制的,出發地點通常要一定係hk,你無得唔答 hk/xx 而搭 xx/ hk,如你真係咁做,係AIRPORT 係可能會收你差額或直頭當你VOID 飛 。

而且成張ticket 應有 時限的 3DAY / 30 day/ 60day ?而 one year round trip (open) 通常做唔到呢d 平價的!

你一係叫佢係美國找下D 促遞 (DHL�FEDEX)個D貨機位啦,但呢D要手快,仲只可帶HAND CARRY行李。。背朗友就可行。

亦可去D網上BID 下,耐唔耐真有平飛的 ! 

Msma

大宅

其實佢係來回紐約 - 香港, 兩程都會搭足, 計劃都只係 30 day 的機票咋。

我想請問一下, DHL / FEDEX 0個D機票去邊度搵?? 打去 DHL 問定點0家?

唔該哂先
Music is the art of thinking with sounds. –Jules Combarieu

大宅

但係HK 訂就要係HK 出發窩,唔係幾平都會有機會收你差額架。所以佢係應第一程來港點都係美國買架 。

你叫你朋友試下去美國D 旅遊網望,你都可以窩 ,可能個D人智識仲豐富,仲多窿路架 !

舊時係真係見有同事用過呢D機位去美國玩的,佢話係DHL D FAX 來的PROMOTION FLYER,但要好手快即刻CALL 同即比錢CONFIRM !

我亦見過有鬼仔 係免費答機來香港,但條件係要送妥一大袋幾十份促逮文件。。係HK的,個人話係D背朗友自己介紹的,亦有時係報紙都有見過登廣告招人!

Msma

大宅

當年我都聽我老師講過, 話有一d 要係機場交收 hand by hand 的文件係需要搵人坐機, 佢話如果時間冇限制的話, 就坐0個 d 機係最平, 但我唔知邊度可以搵到囉

anyway, 其實我係 zuji 搵過, US$1002 係最平囉, 但心目中想再平D, 唔知有冇計仔, anyway, 多謝哂先

首頁

尾頁

跳至