跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 你地開始有害喜現象未?

大宅

我就係會痛唔係好舒服咁

呢家剛好8week, 我照左兩次啦,
因為上次作小產,在仁安檢查袁醫生即刻幫我睇下所以照左一次,上次就未有心跳,那時係6week

昨天又去仁安覆診再照一次見到bb心跳同頭and petpet,
都幾開心呀,好神奇,我老公話個心跳閃下閃下,都幾快咁

但係我既血壓就有點高,你地呢,會有血壓高一點的問題嗎?

大宅

cherry,

你有無嘔呀 ?我最近就覺得成日都好眼訓同嘔呀
都嘔得幾厲害, 你呢?

禁止訪問

大宅

MelodyLeung 寫道:
sw1972,

my hubby always on trip, he will back to home once a month (same as your case), or sometime 2 weeks per month.

my 1st baby borned May 05, and the 2nd one will be Nov 06.

Have you still working now?

MelodyLeung

Wow, how amazing, your case exactly same as mine wor, also our babies similiar ages, my elder one now can walk very well n talk, of course, no one knows what she's talking except when she wants the food la, she loves to eat n drink that's why she's a fat bb, but do u have morning sick, this time I was so sick n need to see doctor this afternoon, too many times vomites everyday n made myself so weak.
http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/shushuashley/album?.dir=/f23bscd

大宅

cherry,

我還未決定係咪去仁安生呀,
反而今天我會去威爾斯排隊去登記產檢
我打算產檢就兩邊走,去仁安又去威爾斯
到差不多生的時候先決定去邊間醫院呀
因為仲係心大心細,始終都好擔心公立醫院姑娘好惡
我自己第一胎咩都唔識,又怕痛, 所以有點怕去公立啦
但係仁安嘛,順產就好, 開刀最少找數都要四萬幾,
四萬元可以幫bb買到好多野,又唔係幾捨得...

你呢 ? 去邊到生?
要記得吃葉酸呀, 對bb腦部發展好呀, 唔可以唔記得啦

別墅

我一次都冇嘔過, 不過好攪野, 依家9W, 日日反應都有D唔同, 有時會勁眼訓, 有時會要不停食野, 唔係個肚又會叫, 我明天會去私家CLINIC覆診, 希望BB又大D LA
HON

別墅

我發覺一步入第九週,作悶想嘔嘅情況嚴重咗,正如書所講,九至12週較為厲害,到12週後會好開始減少,希望快d到呢日啦 :-( :-(

男爵府

Dear all,
今日係既開心又感動既一日......今日係我作小產後兩星期返e生度檢查, bb size已有10weeks1day大, 估唔到已經可以清楚睇到頭, 手&腳, 再聽埋佢d心跳聲......知道佢有長大, 感覺好實在, 跟住我鼻頭一醱, 想 :-( ,
雖然今次唔係第一次做媽媽, 但仍然好感動
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

大宅

恭喜你呀,小心女人, 聽到你所講的
我都很期待呢, 我8wks時見到佢個心閃下閃下時
都好似你咁鼻頭酸酸呀, 因為小產過心裡也很緊張保不住呢
原來10wks就可以見到手腳,我都好想快d到呀

Leia,
原來9wks開始嘔得仲厲害,
但係我呢家8wks都快嘔到頭暈哦 :-(
真係想快d去到12weeks呢

別墅

實在太好啦
大家都要用輕鬆愉快嘅心情去遊歷呢個奇妙旅程,互相鼓勵呀。

小心女人 寫道:
Dear all,
今日係既開心又感動既一日......今日係我作小產後兩星期返e生度檢查, bb size已有10weeks1day大, 估唔到已經可以清楚睇到頭, 手&腳, 再聽埋佢d心跳聲......知道佢有長大, 感覺好實在, 跟住我鼻頭一醱, 想 :-( ,

男爵府

Leia & bbtse,
多謝你地呀........希望我地全部d bb都健康快樂成長
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

子爵府

小心女人 寫道:
Dear all,

睇到你咁講真係好感動啊 我今日都去政府度照..希望可以好似你咁照到咁多野啦

伯爵府

好媽媽勳章

大家加油
好好地駝 bb

大宅

大家真係要加油 !!
最近天氣唔係咁好, 大家都要小心身體呀
因為我地係唔可以吃藥,要靠自己的抵抗力,
大家吃多點水果呀 !! :-P

該用戶已被刪除

大宅

都唔係呀, 我兩個星期就要檢查一次
所以你唔好咁樣想自己啦
最緊要bb和你都健康,
我超級勁傷風, 又唔敢食藥
最近又嘔得好厲害, 有時都會有點肚痛
反而胃痛就痛得最辛苦
因為吃完又頂住, 有時又嘔返出來, 咁個胃又點會好
所以我呢家先發現,原來陀bb真係唔係一件易事

該用戶已被刪除

大宅

我真係好辛苦 :-(
傷風左成個星期, 日日食水果都唔見好
嗚...嗚.... :-(

又嘔喎,三個月點解咁耐架
真係好想快點到!!
我昨天開始,總係覺得個肚有點怪怪痛
好擔心哦,我怕bb又開始唔穩
這兩天因為工作的關係,成日要周圍行
所以唔知會唔會影響到呢
之前試過小產,呢家又未夠3個月,我好怕佢又唔穩
點算好... :cry:

伯爵府

bbtse,

放鬆d, 放鬆d, 唔好咁緊張亂諗嘢, 心情唔好都好影響bb

首頁

尾頁

跳至