親子旅遊

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

應該系同一個司機,我見他的電話最尾都係897呀?他說在大陸做嘢十幾年了,所以聽明一點廣東話,我老公也在國內做嘢所以很啱key和共同話題。

Charlotte_mom  yeah! 係同一個了, o係廣州做左十幾年前呀  發表於 12-9-9 22:20

男爵府

引用:+本帖最後由+Charlotte_mom+於+12-9-1+17:5

原帖由 Charlotte_mom 於 12-09-01 發表

講返天母,點解我地要去天母呢,其實係老公鍾意去「小 ...
小禮堂都係我每次去台灣必去的!
我仲買到有VIP咭!

goofyszesze  我試過上網買寄香港咋,哈哈。下年4月去好期待。  發表於 13-11-22 09:12
maggielau0705  我下次都要去呀  發表於 12-9-9 22:45
Charlotte_mom  我地曾經都有不過過左期lu  發表於 12-9-9 22:20
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

引用:+本帖最後由+Charlotte_mom+於+12-9-1+17:5

原帖由 Charlotte_mom 於 12-08-31 發表

由於工作忙+病,又恃住去過臺北好多次,所以只上BK望下 ...
你有無續咭?
你行去收銀話舊咭已過期,佢就會幫你做新咭!
VIP有9折0架!

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

珍珠宮

好媽媽勳章

Charlotte_mom, 本來我自己plan的行程跟你一樣行法,不過包車司機提意我們可是這樣走,好彩按佢行程行,如果唔係我地放唔到天燈,因那時間剛好落雨了.就是一早12點前到了十分放天燈,再去九份, 不過因為放完天燈都12點半,如果再入十分瀑布要花多1小時多,再坐45分鐘車到九份,小朋友會好肚餓,所以我地放棄瀑布,直接落九份,去到1點幾,岩岩好醫肚,再行老街,留左2.5小時多,走的時間開始落細雨,就趕去金瓜石,上到去開始越落越大,而且3點半前先有淘金活動,所以我地摸下黃金,影了幾張相就走,去附近黃金瀑布同陰陽海影了相,就快快走了,回到台北已6點半多,買左太多野,我地改叫司機車我們回酒店,放下所有野,比小朋友換套衫,就坐捷運自己去饒河,今次旅程我地係2個媽咪帶2個8歲囡囡再加一個b囡架...........我做領隊呀~哈哈

珍珠宮

好媽媽勳章

Charlotte_mom,你有無facebook?pm我,我add你,去睇下我d相~

大宅

回覆 maggielau0705 的帖子

想問濱江市場的生果得嗎??好似你咁pack一個箱用左幾多$$$??

maggielau0705  我無去買生果,係樓呀~  發表於 12-9-21 15:07

男爵府

Charlotte_mom
你個司機好好人喎﹗
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

我見到荃灣有呢間鋪
門口仲有人叫人試食

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 12-8-31 22:57
第一晚到,有司機接,900nt一程,4個人我估仲平過搭巴士。check
In後由於咩都無準備於是就問酒店:最近既夜 ...
請問呢間溫泉係咪叫"少帥禪園"?喺邊區架,最主要係咪喺房內浸??

如果由台北市中心踏車過去要幾耐??

我都plan緊同老公過去,但得3日兩夜...我自己想浸溫泉同放燈嘅,但又驚行程太趕,冇時間行街shoppingmouth:

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 12-8-31 22:57
第一晚到,有司機接,900nt一程,4個人我估仲平過搭巴士。check
In後由於咩都無準備於是就問酒店:最近既夜 ...
上網睇過呢間少帥,個收費只係齋浸60min溫泉,唔係overnight酒店咁?

男爵府

大宅

大宅

回覆:臺北5日咩都無準備就去玩

男爵府

引用:應該系同一個司機,我見他的電話最尾都係89

侯爵府

一口氣睇晒, 好過買旅遊書, 因為夠真實...真係唔該晒樓主分享....

goofyszesze  簡而清,旅遊書睇完都要上網再搵資料。  發表於 13-11-22 09:14

子爵府

Charlotte_mom 發表於 12-8-31 23:45
去完九份食飯,用左約兩個鐘,就渣車落十份。停車旁邊已經係賣天燈,買左老闆就會夾起俾大家「即席揮毫」, ...

多謝分享,好正呀!!
樓主,請問放天燈幾$呢?

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:第三日,book左車去九份十份。又係咩都無

原帖由 Charlotte_mom 於 12-08-31 發表

第三日,book左車去九份十份。又係咩都無準備,等司機 ...
好靚,上次去我都好想去睇陰陽海同金瓜石,真系好靚不過太遠無去到

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:Charlotte_mom+發表於+12-8-31+22:57

原帖由 vicky 於 12-09-26 發表
請問呢間溫泉係咪叫"少帥禪園"?喺邊區架,最主要係咪喺房內浸??

如果由台北市中心踏車過去要幾耐? ...
係呀,少帥禪園,搭捷運去新北投轉的士好快到,因為在山頂所以景靚。你去網頁有收費,以我所知亦可以安排免費私家車由新北投站接送

男爵府

,我12月底去,你個post好有用.

首頁
23456...7

尾頁

跳至