烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

別墅

將軍澳三姐好正!值得推介

星期日訂左8:30,不過太多人等到9:00.見到尹天照.不過部分招牌菜(蓮XXX,唔記得)係攞獎菜(豉油雞)(小炒皇)(奇妙蝦)賣晒!試了鍋貼小裳菜(最好味),豬青肉,炒蜆,京都骨.好好味!下次一定再試!老闆娘三姐收多了錢(因為蓮XXX賣曬冇取消)不停道歉搞到我都唔好意思!不過三姐同(應該)佢老公招呼十分好,伙計就一般!唔係幫佢賣廣告,不過試過咁多間中菜,呢間真係正,所以介紹比大家,希望冇介紹錯.我地四大一小埋單二佰五!

男爵府

Re: 將軍澳三姐好正!值得推介

o係邊度?

別墅

係將軍澳醫院左手邊廻旋處轉左。Sorry!我唔記得條村叫咩!

別墅

條村好似叫'坑口村',我未去過,不過有d人話佢地d水準一時時.

大宅

個度叫田下灣村,識得叫野食的話,果度係唔錯架。
例如:窩貼小棠菜、魚湯浸腐皮,仲有個唔得咩招牌雞,都好好食。

禁止訪問

男爵府

上次去都係食窩貼小棠菜、魚湯浸腐皮, 豉油雞, 同有個南乳豬展骨都好好味

佢個鋪其實係村屋黎架, 我地之前係平日去, 比較小人, 所以可以泊係佢鋪外附近.

ks20031 寫道:
請問有無電話,有沒有停車場?

別墅

我找到咭片:
田下灣村31-34號地下
Tel:27013136/27013093
門ロ有好多車位但應該是給村內的住客,所以上次我地將車泊係地下好多黃色線的非固定車位
:wink:

別墅

i tried tonite. thx alot. excellent ..and very economical ordered 窩貼小棠菜、魚湯浸腐皮,仲有個唔得咩招牌雞, lotus, a dish of veg.. only $250,...

子爵府

醒目開學勳章

有機會都要去試下先

複式洋房

其實係咪即係坑口村.....有泰國菜,有間叫食得妙嗰到呀??

大宅

唔係個度呀!係田下灣村醫院急症嗰邊,你講嗰間食得妙都好正!
simthy314 寫道:
其實係咪即係坑口村.....有泰國菜,有間叫食得妙嗰到呀??

大宅

I love the 窩貼小棠菜, it's very nice.
[img align=right]http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_6_13.gif[/img]

大宅

咁請問如果由藍田去, 可以搭咩車 點行法呀 THX

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

I want to know too, if take mtr, which station to get off, and then how to get there? pls advise me!

民房

From Hang Hau station, ask people for the direction of 田下灣村. I love that restaurant.
cy101 寫道:
I want to know too, if take mtr, which station to get off, and then how to get there? pls advise me!

子爵府

ks20031 寫道:
請問有無電話,有沒有停車場?

係囉,搞到我都心思思想去試吓!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Thanks!

MrsVong 寫道:
From Hang Hau station, ask people for the direction of 田下灣村. I love that restaurant. [quote]
cy101 寫道:
[/quote]

民房

好餓 :-(

大宅

BK Milk勳章

星期六試過,真係好好味.d 豉油雞好食

首頁

尾頁

跳至