家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人用過sharp or osim隻清新空氣機?

睇過市面上清新空氣機, 好似sharp同osim比較好, 簡錢約3千蚊

有無朋友用過? 想知道效果如何, thx!

大宅

Re: 有無人用過sharp or osim隻清新空氣機?

我和朋友都用SHARP,佢用大約7個月,現在要轉filter成五百多元,好像要去葵涌配! osim就唔知lu!

複式洋房

嘩, 7個月就要5佰多元, 長遠計咪好唔化算.

複式洋房

ypychung 寫道:
我和朋友都用SHARP,佢用大約7個月,現在要轉filter成五百多元,好像要去葵涌配! osim就唔知lu!

500蚊一個filter? 個說明書講就一年換一次, 等我去豐澤再問下先

複式洋房

*JackMon* 寫道:

不嬲d 高科技產品consumable都相對貴過部機, 好似printer d ink/catridge, photo紙

若果有需要, 係work, 都無計... :-(

複式洋房

blueblueclub 寫道:
[quote]

不嬲d 高科技產品consumable都相對貴過部機, 好似printer d ink/catridge, photo紙

若果有需要, 係work, 都無計... :-( [/quote]
同意, 尤其是printer d ink, 所以我就買了用水的RAINBOW, 平時開着當空氣清新, 用了差不多一年都唔使再用錢買filter換, 每日用完換清水就得.

複式洋房

[quote]
blueblueclub 寫道:
[quote]

若果有需要, 係work, 都無計... :-( [/quote]
同意, 尤其是printer d ink, 所以我就買了用水的RAINBOW, 平時開

複式洋房

我以前都係用綠色個部osim, 每次做完清潔都要清洗內面綠色的海綿, 而後面個層的filter大約五個月就要換, 見到個filter咁dirty, 我都唔buy將osim當空氣清新機用, 但用過rainbow後, 有得比較, 所以我先至放心在這裡推介比bk朋友.

複式洋房

我以前都係用綠色個部osim, 每次做完清潔都要清洗內面綠色的海綿, 而後面個層的filter大約五個月就要換, 見到個filter咁dirty, 我都唔buy將osim當空氣清新機用, 但用過rainbow後, 有得比較, 所以我先至放心在這裡推介比bk朋友.

osim唔係錄色喎, 黑色同白色, 同埋無海綿, 有塊filter, 唔知用幾耐要換啦, 問過一百蚊一張

佢既好處係可以用steam, 唔敢講佢好過rainbow, 但價錢就平好過

複式洋房

係好耐之前的model, 我都用左几年, 而家在百貨公司見到係新款個隻咪黑色可以出steam.

複式洋房

係好耐之前的model, 我都用左几年, 而家在百貨公司見到係新款個隻咪黑色可以出steam.

YES, 黑色白色兩款

若果鐘意剩steam, 我見到豐澤有部1千蚊, 但屋企要keep多部, 無地方都係買二合一

首頁

尾頁

跳至