懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有左食唔食得荀,蠔仔及蜆??

我睇d書就無話唔食得, 而家有左4個幾月, 食唔食得呢?
thx

大宅

Re: 有左食唔食得荀,蠔仔及蜆??

筍未食, 但蠔和蜆有食. 蠔就只敢吃三隻, 還要好熟個隻. 蜆食得好少每次吃只吃5-6隻.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

別墅

最好唔好食啦, 聽講話 d 海鮮比較濕毒, 驚 bb 第時d皮膚唔好呀, 暫時忍下口先啦....

子爵府

畀面勳章

係呀, 海鮮都可以食下, 但荀就真係唔好食啦, 因為荀真係好毒架~所以有左咁耐連回煱肉都冇得食~~ :-( :-(

大宅

唉...我都好鐘意食荀...
但係我就忍唔到口...
我都要唔好食 :-(

大宅

蠔仔及蜆是貝殼類, 我好貪食都唔食住啦, 荀毒, 唔食好d, 海鮮我食魚同小小蝦 lo. 完全戒蝦又好似好難, 同我都想食少少, 以防戒得太清bb 第時一d海鮮都會敏感.

複式洋房

oh.. 我見呢排係春筍季節..想用來煲雞湯添..:-( :-(

winmi 寫道:
係呀, 海鮮都可以食下, 但荀就真係唔好食啦, 因為荀真係好毒架~所以有左咁耐連回煱肉都冇得食~~ :-( :-(

複式洋房

thx 各位, 噤我唯有忍下啦
BH 寫道:
蠔仔及蜆是貝殼類, 我好貪食都唔食住啦, 荀毒, 唔食好d, 海鮮我食魚同小小蝦 lo. 完全戒蝦又好似好難, 同我都想食少少, 以防戒得太清bb 第時一d海鮮都會敏感.

首頁

尾頁

跳至