懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

BB眼白有d藍, 關唔關健康事呢?

HI,

我BB而家8個半月, 試過兩次比街上既人話佢眼白好藍, 請問係唔係好似佢地咁講多風呢? 因為我餵佢食奶, 我會睇住佢, 唔比佢食風gor bor~ BB 只係睡前啜奶咀瞓, 瞓O左, 我又會抽起個奶咀gor bor~
有咩辦法可以無咁藍呢? 關唔關健康事呢?

子爵府

Re: BB眼白有d藍, 關唔關健康事呢?

我之前睇過一d資料話:"...... 大部份亞洲嬰兒在出生時,眼睛已經變了啡色,但有小部份卻仍然是深藍色的,要在出生後數個星期才會變回啡色。" 你bb個case真係要問下醫生.
Code snippet: PseudoHTML, UBBCode™ and BBCode. Used on most forums.

伯爵府

DoDoMum .... 我大囡以前都係成日俾人話眼白藍, 又係話有風~~~
我咩都冇做, 因為唔知可以做d乜 :-| 但係so far佢都冇咩問題

別墅

MY BB HAVE THE SAME PROBLEM TOO....
我用雞旦放個銀係入去OLOOK下去....扯番D風出來...老人家教的.

大宅

學 Judy_Chu咁講,用雞蛋碌下會好d架,而且同佢掃多d風喇 (唔係睇住佢就唔會入風架),我亞b以前都好藍架,依家無喇。

男爵府

我想問係碌邊度呀?個肚仔呀??

公爵府

老人家教用生油摔落隻手然後摔到熱晒放隻手落佢肚仔到會驅風,係work ga

別墅

唔該晒咁多位既資料呀! 非常感謝!

首頁

尾頁

跳至