時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

港鐵發生七百人大逃亡爆炸驚魂。俗稱「奶媽」的手機外置電池,變成小型流動炸彈!前晚深夜,一名青年乘搭港鐵列車時,袋中攜帶的手機外置電池突然發生爆炸,青年肇事竟不顧而去,將冒煙的電池扔於地上,逃向其他車卡,車廂瞬間濃煙瀰漫,七百名乘客被困,引起恐慌,列車駛抵尖沙咀站,青年搶先奪門離開車廂,乘客亦相繼大逃亡,幸無人受傷,列車服務一度受阻,警方接報到場調查,認為事件純屬意外,無刑事成分,列作意外處理,並急欲會晤該青年。

http://the-sun.on.cc/cnt/news/20120905/00405_001.html
好過份 個男仔竟然就咁走左去

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

別墅

青年人有幾大呢?
佢都可能係驚所以走咗...

nn010    發表於 12-9-6 14:28

子爵府

爸B勳章

My child, you hold the whole of my heart in your small hands

水晶宮

好媽媽勳章

回覆:手機外置電池爆炸 港鐵700人驚逃

奶媽? 我聽過叫。。。尿袋好恐怖喎咁多人一齊走

wcpcelia  尿袋<--AGREE  發表於 12-9-6 14:29

大宅

子爵府

BK Milk勳章

男爵府

熱血勳章

引用:奶媽?+我聽過叫。。。尿袋好恐怖喎咁多人一

原帖由 丙丙 於 12-09-06 發表
奶媽? 我聽過叫。。。尿袋好恐怖喎咁多人一齊走
我都係聽過「尿袋」!奶媽?第一次聽

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好驚喎
我都有用~唔知爆果舊係咩牌子?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

瑪瑙宮

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

好可惜,一直以為好深既緣分,原來好淺-節錄<野豬.黃子華> »

男爵府

引用:Quote:原帖由+丙丙+於+12-09-06+發表奶媽?+

原帖由 babybear 於 12-09-06 發表
我都係聽過「尿袋」!奶媽?第一次聽
我都係

大宅

唔明,真係唔明,無數人失敗的經驗,都叫大家唔好買大陸啲不知名電池,點解仲有人唔識死?

培根  佢有寫明大陸咩?  發表於 12-9-6 15:00

寶石宮

大宅

畀面勳章

so sad....

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好危險喎!

伯爵府

我想知咩牌子,我用牛魔王

芭芭拉

子爵府

個青年人真係無責任心...

就咁掉落地自己走左去..

要走都叫其他人一齊走啦..

之後通知車長麻...

真係無腰骨

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

咁驚
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

首頁

尾頁

跳至