跳至

首頁
12345...53

尾頁

別墅

Re: 麗港城既媽媽入黎傾下計

呢個假期無帶anson返屋企呀,成屋企都係雜物,又未打掃,費事anson返黎食塵啦•不過都有日日見佢,今日例外,留返d時間比自己輕鬆下•

公爵府

早呀 今日真係好唔想返工呀

你日日都有見anson, 佢一定好開心姐

有冇帶anson 去邊度玩呀 ?

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

labelle 寫道:
我返5日工, 通常唔駛ot , 6:30pm 返到屋企

我都o係觀塘返, 但係要行五個字路先返到公司 ... 7月公司搬咗好d, 行3-4個字就到 !!!

我返5.5日架, 都係唔駛ot. 我都係觀塘 返工, 我唸遲d 我搬左後, 要行5個字左右啦 唸起都happy 呀.

你係kwun tong 邊度呀, 我係鴻圖道呀

別墅

你地兩個都咁幸福gar,我都想返5日工•

labelle,
我個肥妹宜家無咁肥啦,佢10月15日法國醫院出世,大clement少少,不過就好大力•如果兩個B第時返同一間學校,我會叫肥妹保護clement架啦,放心啦!哈哈!

公爵府

kattang

我係返5.5 day 架, 不過就係kwun tong 返工law, 所以第時搬左後會好近

你係邊樹返工呀

別墅

我係銅鑼灣架,來回每轉要30分鐘MTR (連走路)•

等我盡地主之儀介紹一下麗港城啦:
1) 平時普通八卦雜誌可以到CLUB HOUSE免費借閱•
2) CLUB HOUSE餐廳係潮州私房菜(入伙酒可以考慮)
3) 每天上班到樓下看更處可以拿到免費報紙如AM730,訂報紙每天送上門請到一期商場地下報紙檔
4) 一期商場MC DONALD, PIZZA HUT, 耶林閣,仙跡岩等外賣速遞一應俱全,亦有大快活及美心快餐以供選擇•
5) 中式酒樓可到一期商場君臨海鮮酒家或三期商場福駿海鮮酒家(9時后有特價火鍋),上海菜請到三期商場 ,晚上最好事先定檯(忘記酒樓名稱)
6) 有病疼請倒一期商場二樓兒科,鐵打,牙醫和普通科都有•
7) 剪頭髮可以考慮一期商場有兩間SALON,三期商場都有兩間•
8) 社區康樂事務請到巴士總站一樓,有得學社交舞,太極等等....老人家最開心•
9) 逢大時大節,本城都有搞活動如中秋花燈會, 聖誕聯歡等等,請隨時留意大堂張貼的告示•

........實在太多未能盡錄,如有缺漏,請多多包涵!

公爵府

真係多謝晒你呀 好清楚呀

你係咪行去藍田坐mtr 呀? 30 mins 好快喎.

我想問下有冇小巴坐去聯合醫院架, 因為我囝囝熹樂係8月會係果度返n1 呀. 謝. adore:

club house 有冇得燒烤架?

呢度管理ok 嗎?

你住左係度幾耐呀?

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

labelle 寫道:
我都係返鴻圖道 wor ~~ 7月公司搬去 Lu Plaza, 仲近 !

咁ARM 既

公爵府

labelle 寫道:
唔該曬 kattang !!! 但係仲想問 :

6) 唔知邊個牙醫同普通科好d (for 大人) ?
7) 有四間 salon 咁多 !!! 剪頭髮邊間好d ?

呢度有幾多間美容院 ? 做得好唔好架 ? 想揾間近近地做吓

我仲未知呢度有乜車搭 ( bus ? van ? ) 同去邊, 可唔可以介紹吓 ?

你都係ARM ARM 搬去麗港城架 我未搬, 裝修緊, 應該係5月尾至6月頭會搬

禁止訪問

大宅

公爵府

stella25 寫道:

公爵府

labelle 寫道:
係呀, 我都係啱啱4月尾先搬去麗港城咋

oic

別墅

剛剛見完客返公司,久等!

我通常搭小巴去地鐵站 ($2),其實藍田站坐MTR到銅鑼灣只係要15-20分鐘,但上上落落加埋就要30分鐘啦•

以我所知,應該無小巴直接去聯合架WOR•
你要先坐小巴到觀塘恆生銀行再轉車上聯合•

以前CLUB HOUSE做西餐時就有BBQ,而家轉左潮州菜就無左啦•

我住係呢度都有3年lu,管理唔錯,管理處反應好快,有followup•
rabbitpiggy 寫道:
真係多謝晒你呀 好清楚呀

你係咪行去藍田坐mtr 呀? 30 mins 好快喎.

我想問下有冇小巴坐去聯合醫院架, 因為我囝囝熹樂係8月會係果度返n1 呀. 謝. adore:

club house 有冇得燒烤架?

呢度管理ok 嗎?

你住左係度幾耐呀?

別墅

咁clement仔掂Dwor,我個''肥妹''前兩日磅先有7.1kg=~15lbs•
labelle 寫道:
kattang,

Clement 都唔弱架, 依家應該有 20 lbs

[quote]
kattang 寫道:
labelle,
我個肥妹宜家無咁肥啦,佢10月15日法國醫院出世,大clement少少,不過就好大力•如果兩個B第時返同一間學校,我會叫肥妹保護clement架啦,放心啦!哈哈!
[/quote]

首頁
12345...53

尾頁

跳至