跳至

首頁

尾頁

別墅

b仔識自己行啦!!!!!!

B仔11個月大已經可以自己行啦

十幾廿步放手都冇問題啦......... 好開心 :cry: :cry: 好感動 :-(
Melissa在2011年3月2日出世 4.18kg
Nicholas在2005年4月22日出世 3.47kg

大宅

Re: b仔識自己行啦!!!!!!

Congratulations!
My girl lacks the confidence....always grasp our finger and then lead her way up

大宅

我囝囝都識自己行來行去, 真係好開心, 由廰行入房又由房行返出廰, 不過我一個不留神, 佢連廁所都入呀~ :evil: :evil: :evil:
佢地識行, 真係要吋步不離呀 :cry: :cry:

大宅

我囝囝係未企得穏時約9個月已自己學行, 每次扶住佢企時會自己向前行, 初初行2步跌2下, 跟住可自已行5-6步先跌, 到9.5個月已可由廳行入房, 而家我地出街會揀安全地方比佢自已行, 如屋企樓下, 商塲内, 公園 或遊樂塲....

洋房

其實點樣訓練bb自己學行呢??
原本我個女用學行車,點知識得爬出來...好危險
之後我間中帶佢去會所攞住d野行﹏
係咪會快d學識行呢??

公爵府

candy,
蝦仔又係咁架, 成日o係學行車走佬, 我已經開始唔比學行車佢坐, 因我尋日見到, 蝦仔已經係扶住 d 柜 / 梳化, 行得好快, 想去邊就去邊.

又開始鐘意鬆開手, 自己企幾秒, 我諗咁樣應該好快自己行. 我地都開始坐o係佢面前引佢自己行喇.

不過佢個樣好鬼輪盡
[/url]

別墅

蝦蝦,

乜蝦仔唔係已識行咩, 係廣告度睇到佢企得好好, 以為佢已經識行啦???
學行車~~~自從在8個月時比健康院姑娘鬧過之後, 都無再比佢坐啦, 好多時都放佢係網床度, 而蝦仔都叻過佢, 蝦仔已經可以扶住 d 柜 / 梳化行得咁快, 凱暘只能扶住d野黎行, 但好心急, 一係行行吓變左做一字碼, 一係就坐左落地, 懶起身爬去目的地就算, 唔知係唔係學行前係咁呢?

大宅

唉~我軒軒咩都唔識呀~
岩岩先識爬同企~
唔知幾時先識行~佢好懶豬~

別墅

我個囡而家仲係用緊腳尖行路...點攪好....要快d糾正佢...唔係佢d腳趾仔好快頂唔順...
我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

大宅

我囝囝都只係o係床仔或網床四邊扶住行. 不過有時都懶叻放哂手.

大宅

岩岩先識爬,原本我個女用學行車,點知識得爬出來...好危險
我的寶汶囡~~~ :cheeze: 4月11日出世~~~3.655kg,49.7cm 5月12日 ~~~~~4.59kg,55cm 6月13日 ~~~~~5.59kg,60cm 8月15日 ~~~~~6.91kg,65cm 10月17日 ~~~~~7.89kg,68cm 2月9日~~~~~~~9.55kg,75cm

別墅

candy2708:

其實我都冇特別去訓練b仔, 佢都係由學企, 自己扶住野學行, 到而家自己行來行去佢都係自己學架! 不過有時我都會用佢鍾意既野引佢行行和爬爬囉!!!
Melissa在2011年3月2日出世 4.18kg
Nicholas在2005年4月22日出世 3.47kg

大宅

意粉仔都未可以放手行, 扶住野就可以行好耐, 尢其帶佢去公園, "的"住佢2對手既手指, 佢會行得好開心同好快,,因為想追住公園既其他bb

公爵府

蝦仔未識行架 廣告入面, 係假架, hehe ~

蝦仔都係識爬冇耐, 但估唔到進度咁快, 開始學自己企, 或者佢腳仔夠力啦.

蝦仔爸囉, 成日放蝦仔入去學行車, 可能坐得耐左, 佢都係腳尖行架, 我有時的住佢兩隻手行, 等佢對腳仔踩平落地, 先比佢行第二步.

其實比佢著鞋仔, 會唔會改善用腳尖行路呢?
[/url]

別墅

sweetie都未識行 :-( (企都要扶住)
佢都係好鍾意一落地就用腳尖行.(拖住佢行).咁我就俾對鞋佢著..著

大宅

芷殷行得好遠呀 !
尋晚帶她落花園, 她一口氣行左成100米左右, 中間跌左3次, 我無扶她, 她自己拍拍手, 自己起身再行...

大宅

Nancykit

oh~ marco仔都未識行, 應該係話佢都唔想自己企同行, 同凱暘一樣, 只能扶住d野黎行, 但佢唔係心急, 佢係唔想行, 所以一字碼落地爬去目的地再扶野起身就算.
[size=medium]Photos of Yoki & Marco[size=x-small]Member Name: kathypcw[size=x-small]Password: yoki
該用戶已被刪除

大宅

我個女就未識自己行, 不過成日好招積咁放手企, 又唔係企得耐, 都係五六秒左右啦, 不過我都好開心.

呢幾日就可以拖住佢行囉, 佢突然間好中意行.

大宅

我囡囡都係扶住梳化行, 不過撞到個頭仔好多次呀 :-( :-( :-( 而家唔鍾意坐, 成日都要落地企,睇少一陣都唔得

首頁

尾頁

跳至