論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好唔好意思叫工人撘骨?

有次我周身痛,我個工人話識按摩,佢幫我按完,真係好舒服,而且立即周身唔痛。
但之後我都唔好意思再叫佢按。
如果係你,你工人又識,你會唔會叫佢按呢?

洋房

Re: 好唔好意思叫工人撘骨?

會. 不過唔會成日叫佢按.

大宅

佢來了兩年,我試過叫她按過兩次.
我真的很疲倦,一次腳,一次膊頭.
佢好樂意!!

複式洋房

sometimes i will ask her to do also,
she's ok & willing to do so..

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

雖然好想, 但係唔敢

複式洋房

我早2日抱B抱到腰骨痛, 工人話幫我按摩, 不過我SAY NO

好似唔知點咁

大宅

我工人就見到我話周身痛, 佢自己都會offer 幫我massage, 唔駛我開口叫.
居天下之廣居,立天下之正位,行天下之大道;得志與民由之,不得志獨行其道;富貴不能淫,貧賤不能移,威武不能屈:此之謂大丈夫。

大宅

我都好想叫佢撘骨, 但唔係幾好意思.

別墅

.

別墅

me too
summer_66 寫道:
我都好想叫佢撘骨, 但唔係幾好意思.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我就無,不過99腳痛,賓賓就會同佢按,都係賓主動. :lol:

複式洋房

問 13:
我 可 否 要 求 外 傭 為 我 按 摩 , 作 為 其 職 責 的 一 部 分 ?

答 13: 一 般 來 說 , 由 於 按 摩 通 常 不 被 視 為 家 務 職 責 , 因 此 外 傭 沒 有 合 約 責 任 為 僱 主 按 摩 。 然 而 , 外 傭 幫 助 僱 主 的 殘 障 或 癱 瘓 的 父 母 定 期 運 動 四 肢 , 作 為 照 顧 家 庭 成 員 的 家 務 職 責 , 則 是 容 許 的 。 請 同 時 參 閱 “ 一 般 說 明 ” 第 3 和 第 4 點 。
Link

男爵府

兩年都係兩次啦!

男爵府

smart helper

nnfonder 寫道:
我工人就見到我話周身痛, 佢自己都會offer 幫我massage, 唔駛我開口叫.

水晶宮

我冇. 但阿女响佢身上學到一身好武功,間接令我得益

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

never

洋房

Yes,I will ..But, not often, only once a month

首頁

尾頁

跳至