論盡家傭

跳至

首頁
23456...21

尾頁

洋房

Re: IP Cam 有冇好介紹??

pls pm me also the brand of the web cam and the price

thks !

別墅

masiuling1218 寫道:

我不嬲都係電腦百痴...所以一頭到尾我都唔係好明....我都係搵我細佬幫我搞咋... 係呢...另外想問吓...如果有其他人入黎睇....我要點樣先知道架...我驚我老公係人都比佢睇...所以我想set到一定要我批準先可以睇...你知唔知點set架...?

masiuling :

很簡單, 你在icamview裡面做setting 便可以控制俾什麼人進入你的 cam.
在基本設定--->帳戶設定, 第一行一定先setup自己進入的名稱, 密碼, 權限為管理人, 之後其他你set比邊個都得, 無密碼也可以, 最緊要是這些人的setup 權限是操作人便可以, 否則其他人進入後便可以改動你原來的 setting及看到所有資料.
另外你只要進入系統資訊--->事件記錄, 便可以查看知道在什麼時間有什麼人曾經進入過你支cam 的記錄, 失敗或成功, 你是很清楚知道.

ICHIBAN

別墅

Touri :

I bought the cam is around 3 month.

The cam price is HK$ 1450.00

ICHIBAN

子爵府

醒目開學勳章

我個ip cam 買左一年半, 呢排好多時都睇唔到, 因為過左保養期, 要比350才可check壞左d乜野 :-(

該用戶已被刪除

別墅

J&D 寫道:
因我想要埋錄音, 所以veo會岩我多d, 請問用開veo cam既朋友, 你地係邊到買? 幾錢左右?
thx

無論邊一個牌子, 如果要有錄音功能(即是收音), 一般都很貴, 起碼都要約$3000 以上或更貴, 當然每個人的要求都不同, 按照自己需要, 貴D都要接受.

ICHIBAN

大宅

ichiban 寫道:
[quote]
J&D 寫道:
因我想要埋錄音, 所以veo會岩我多d, 請問用開veo cam既朋友, 你地係邊到買? 幾錢左右?
thx

無論邊一個牌子, 如果要有錄音功能(即是收音), 一般都很貴, 起碼都要約$3000 以上或更貴, 當然每個人的要求都不同, 按照自己需要, 貴D都要接受.

ICHIBAN [/quote]

係呀...ipcontrolcam3如果收埋音要成4仟幾蚊架....
該用戶已被刪除

別墅

J&D 寫道:

thx咁多位, 不過b咕用開veo可以錄埋音都係千幾蚊咋喎? 所以我咪想用veo囉....你地有無人用開? 我都唔知係邊到買到?

一般買cam的地點在電腦廣場, 九龍有深水步或旺角, 香港有灣仔, 這些地方都會集中d. 多d款式. 我支CAM 係在深水步買的.

另外, 如果VEO 可以錄音只要千幾元, 我唔係好相信, IP CAM 有錄音, 邊有咁平, 如果有你要介紹俾大家, 我諗呢個TOPIC 的媽咪都想認識下. 小心D俾人騙或你有誤會

ICHIBAN

大宅

我剛剛安裝了panasonic 的 ip cam, 並在 viewnetcam.com 內申請了url, 在家的電腦能夠入到該url, 但其他家用電腦則上不到 (connection time out). 請問有無人知是那裏出了問題? 謝謝.
該用戶已被刪除

民房

Hi !

V-GEAR 千七蚊,有成二百幾度PAN,又有得錄音,畫質亦相當O.K.買得過

別墅

[quote]
WINGSUMCHU 寫道:
Hi !

V-GEAR 千七蚊,有成二百幾度PAN,又有得錄音,畫質亦相當O.K.買得過

大宅

do not use default port setting 80. Many ISP block this port to prevent people from setting web server at home.

change the port setting to 443 or 8080 which is commonly allowed in office firewall.

you url will then become :

http://xxx.viewnetcam.com:443 or
http://xxx.viewnetcam.com:8080
miutang 寫道:
我剛剛安裝了panasonic 的 ip cam, 並在 viewnetcam.com 內申請了url, 在家的電腦能夠入到該url, 但其他家用電腦則上不到 (connection time out). 請問有無人知是那裏出了問題? 謝謝.

別墅

I also bought V-Gear but can't solve the problem in my office yet.

Regarding the functions, you can try their demo:

http://shooting.vgearcam.com
login & password : demo

[quote]
ichiban 寫道:
[quote]
WINGSUMCHU 寫道:
Hi !

該用戶已被刪除

民房

我check過IT同事, 公司只可以用port 80, 但係我屋企用網x行, 剛剛其他port number 用得, 淨係port 80 block 咗. 請問有無其他方法睇倒ip cam 呀?

linda0818 寫道:
do not use default port setting 80. Many ISP block this port to prevent people from setting web server at home.

change the port setting to 443 or 8080 which is commonly allowed in office firewall.

http://xxx.viewnetcam.com:443 or
http://xxx.viewnetcam.com:8080
[quote]
miutang 寫道:
[/quote]

民房

我check過IT同事, 公司只可以用port 80, 但係我屋企用網x行, 剛剛其他port number 用得, 淨係port 80 block 咗. 請問有無其他方法睇倒ip cam 呀?

[quote]
linda0818 寫道:

[quote]
miutang 寫道:
我剛剛安裝了panasonic 的 ip cam, 並在 viewnetcam.com 內申請了url, 在家的電腦能夠入到該url, 但其他家用電腦則上不到 (connection time out). 請問有無人知是那裏出了問題? 謝謝. [quote]

民房

HI,J&D

不可以直接錄落dvd機,但可以在你connect到IP-CAM的computer直接record,十分方便,而且file size 亦很細.在

民房

HI, ichiban

可到以下V-GEAR link看看
LINKhttp://vgear.com/products/list.asp?ProdID=AMVG1-010-074-G

首頁
23456...21

尾頁

跳至