論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

印印收咪左我屋企張電話單!

如題. 但張單已經交左唔知佢收來做乜. 會唔會申請財務.

大宅

Re: 印印收咪左我屋企張電話單!

咦??可以話佢偷野喎...你唔問下佢 ,你嚇鬼佢麻,你偷我張單,係咪想我報警呀

大宅

但張單唔係錢, 我有暗示話我唔見左張紙但佢冇乜反應.

水晶宮

都可能係,小心啲好!
nonno123 寫道:

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

別墅

nonno123 寫道:

好有可能,因張單是可用來做僱主的住址正明,都係小心d 好。

大宅

出電話用或借財務用,我覺得

複式洋房

I agree, so if u sure she take it, force her to give u back and tell this serious things to agent. Ask agent to warn her or even give warning letter to her. (the main purpose is threaten her and let her know that it is a serous issue!!)

大宅

我個朋友就係比個工人收埋左張電話費單(住址證明), 去財務公司借錢呀, 小心d呀. 佢老公係差人, 話就算張單唔係金錢, 都可以話佢偷野架.

複式洋房

小心

大宅

所以我叫我老公睇完d單要"絲難". 唔好比佢機會.
我偷偷地

首頁

尾頁

跳至