論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

出街定留o係屋企

如果知o個日工人會無乜野做,妳地鍾意叫佢跟妳出街(逛街、去親戚度),定寧願留佢地o係屋企?

男爵府

Re: 出街定留o係屋企

我個b仲細,去親邊都帶工人去。
做我工人都幾好,食高級餐廳,去私人會所玩。

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

留係屋企。
佢好黐家 ga.
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

去街一定帶工人,幫手睇吓個女,喂吓飯,看住吓d野都好

大宅

你個工人就一定鐘意留

男爵府

我個女都3歲多,故家下好少會同個工人出街的,除了去婆婆家。

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

會帶工人,因為個工人可以睇住BB

大宅

我係唔會帶佢一齊出街既。
平時係屋企對住巳經想4,仲帶埋出街,佢咪淨係識眼望望你地做乜。
好似帶個人出街監視自己咁,真係咪搞。

如果我會一家人出奈街,我會準備定一D節目比佢,例如大清洗雪柜,大批手洗衫,全屋地板打臘咁,但係有時都比佢炭下咁。

大宅

我bb都好細, 以前去邊都會帶埋佢, 但試過幫唔到手之外, 仲要服侍埋佢, 之後除咗返媽咪度, 要佢幫手開飯, 就邊度都唔帶佢, 真係要視乎你自己要唔要個工人幫手law, 我平時要返工,所以出街好enjoy自己一手一腳揍住個仔,even食飯我都鍾意自己揍住食, 所以工人同我出街無咩幫到手, 有時去食飯仲要服侍佢夾埋餸俾佢,仲要不停問夠唔夠, 食唔食呢樣, 食唔食嗰樣, 仲要行街成日要顧住佢怕佢走失, 食飯坐埋又on居居, 搞到我兩公婆好唔自然, 所以試過幾次之後,我決定唔會再帶佢出街lu!

別墅

我以前都幾鍾意帶工人(舊工人)出街, 食飯/自己睇衫時可以叫工人睇住個仔, 輕鬆好多, 雖然個工人100%唔鍾意跟我地去街, 但係幫到手梗係要佢去, 但今時今日而個新工人....咪搞, 同佢去街好似要我照顧埋佢咁, 食飯自己食到飽飽, 呀仔走咗去都唔理, 睇住我捉仔佢都係坐定定自顧自食飯, 又拖唔住個仔, 拖住呀仔行但個頭四圍拎睇街(可能佢第1次係香港做)......, 我投降, 放過佢, 寧願自己辛苦d當同個仔增進感情!!

首頁

尾頁

跳至