自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請鍾點?

各位
本人想請個鍾點,但請咗好內嘟請吾到.係吾係e加經濟好咗,佢地覺得人工太少. ?-( 星期一至五, 每日四個鍾,一般家務,買送煮飯,照顧一個bb同一個小朋友)$2500一個月,請問你地覺得合吾合理? ?-( ?-(

洋房

Re: 請鍾點?

我的cause同你一樣, 重係親戚關係收少錢, 現在都要比$3000
聰爸太縱亞仔, 聰聰變咗頑皮仔, 聰媽就變咗長氣鬼

別墅

呢d鐘點可以係邊度請 ?

大宅

hi,
cmts
請問你住邊區架? 我有鍾點工介紹,但要就番佢住個區囉.
thanks

洋房

真係唔係好合理.
得$31/個鐘.眾要做o甘多野.梗係請唔倒啦!徐非請D大陸人啦!一係請個外庸眾好啦!

而家請鐘點最小都要$50/鐘
cmts 寫道:
各位
本人想請個鍾點,但請咗好內嘟請吾到.係吾係e加經濟好咗,佢地覺得人工太少. ?-( 星期一至五, 每日四個鍾,一般家務,買送煮飯,照顧一個bb同一個小朋友)$2500一個月,請問你地覺得合吾合理? ?-( ?-(

侯爵府

我用開個鐘點, 都比$60

禁止訪問

大宅

宜家市價真係要50一個鐘. 唔包照顧BB和小朋友.

hiutungma 寫道:
真係唔係好合理.
得$31/個鐘.眾要做o甘多野.梗係請唔倒啦!徐非請D大陸人啦!一係請個外庸眾好啦!

而家請鐘點最小都要$50/鐘[quote]
cmts 寫道:
各位
[/quote]

複式洋房

真係太少人工啦!
我都係請本地鍾點幫我照顧 BB,真係幾好呀!每日五個鐘, 星期一至五,一般家務,不需買送,照顧一個bb,大約$3600, 仲教我好多野。

RebeccaChan 寫道:
$2500一個月, 星期一至五, 每日四個鍾,一般家務,買送煮飯,照顧一個bb同一個小朋友,太少人工啦![quote]
cmts 寫道:
各位
本人想請個鍾點,但請?好內嘟請吾到.係吾係e加經濟好?,佢地覺得人工太少. ?-( 星期一至五, 每日四個鍾,一般家務,買送煮飯,照顧一個bb同一個小朋友)$2500一個月,請問你地覺得合吾合理? ?-( ?-(
[/quote]

子爵府

好媽媽勳章

cmts,

每日五個鐘, 星期一至五大約$3600
ie. $3600/5/22 = $32.7/hrs
22 = average working day per month
一般家務,不需買送,照顧一個bb

星期一至五, 每日四個鍾$2500
ie. $2500/4/22 = $28.4/hrs
一般家務,買送煮飯,照顧一個bb同一個小朋友

do you think it's reasonable? if you're the employee, do you think it's unbeliverable?
if you can employ helper under this pay, please let me know too.

男爵府

千其唔好請大陸人, 我請過幾個, 個個都係來扼飯食, 無個好人, lazy, 自私, 煲電話, 睇電視, 偷嘢, 不懂兒童安危, 不懂兒童衛生, 簡直就係惡夢一場, 以後我都唔會請, 佢地只係收$2,000~$2,200 一個月, 但係我們的損失風險危機, 不只呢個數目。

[quote]
hiutungma 寫道:
徐非請D大陸人啦!
[quote]

複式洋房

我上過家務通個網站睇過,佢地大多數要求月薪都不超過$3000.原來你地ge經驗,都幾貴啊!over 3000真係請唔起,只有自己做返晒啦!
wendy_ho 寫道:
cmts,

每日五個鐘, 星期一至五大約$3600
ie. $3600/5/22 = $32.7/hrs
22 = average working day per month
一般家務,不需買送,照顧一個bb

星期一至五, 每日四個鍾$2500
ie. $2500/4/22 = $28.4/hrs
一般家務,買送煮飯,照顧一個bb同一個小朋友

do you think it's reasonable? if you're the employee, do you think it's unbeliverable?
if you can employ helper under this pay, please let me know too.

複式洋房

我住屯門, 想找鐘點係星期日幫手清潔, 一個月兩次, 有無人有興趣, 或者, 各mami幫手問下你地d工人有無興趣呀!
有興趣pm留聯絡電話, thanks!!!!!!!!!!
珠心算班好介紹@詳情@

別墅

employing a Pun Pun or Yan Yan is also very expensive.........3320 + 400(tax) + insurance = $4......, plus living costs + food / month.
air-tickets + annual leave + 1 mths notice when fire her($3320) + agent FEE + annual body check.
waistage: water, electricity, gas, breaking things, etc.. sick leave.......

l think to take a partime local helper sound like expensive, but if you really count........maybe there is not much difference.
weight at 1 month: Dustin:4.38kg Robin: 4.2kg weight at 2 month: Dustin:5.65kg Robin: 5.4kg weight at 10-7-04: Dustin: 8.23kg Robin: 7.95kg Wish you all babies be blessed by our Lord Jesus Chirst. God loves you!!

複式洋房

我住屯門, 想找鐘點係星期日幫手清潔, 一個月兩次, 有無人有興趣, 或者, 各mami幫手問下你地d工人有無興趣呀!
有興趣pm留聯絡電話, thanks!!!!!!!!!!
珠心算班好介紹@詳情@

複式洋房

up
珠心算班好介紹@詳情@

複式洋房

up
珠心算班好介紹@詳情@

子爵府

$2500唔係呀,做得邊樣呀咁多野做,乘係個bb你就乜都做唔倒啦,無bb都可能有人做,重要住係你附近唔洗搭車啦,我五年前請都要$50一個鐘.

洋房

係咪要幫佢地買勞保?幾錢?有邊啲途徑可以請架?

首頁

尾頁

跳至