跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:你地的bb識行, 識講野未?

我個仔15個月,未夠一歲已經識自己行,依家直頭快步周圍跑添,但係仲未識講野,只會見到食物時叫兩聲mum mum咋。
係咪男仔真係會遲講野架呢?

複式洋房

引用:我係爸爸,我囡囡0825,11個月放手行,依家

原帖由 pepper04 於 12-11-23 發表
我係爸爸,我囡囡0825,11個月放手行,依家有扶手行十幾級樓梯啦,講野都好叻,要唔要、好唔好、提子、雞比 ...
好叻呀女女!係咪自己人湊所以咁叻?

複式洋房

回覆:mavisho 的帖子

外母湊,可能因為人多,成日都有人陪佢玩,佢d bb話笑死人

大宅

回覆 pepper04 的帖子

你阿女好叻! 我仔809出世, 都係識行. 講野唔叻. "媽"都未識叫. 淨係識"爸", 不過都識聽指示, 叫佢俾, 佢識, 叫佢掉垃圾, 佢都識. 好like玩垃圾. 成日去抄垃圾桶d野出來玩. 唉..... (好似狗仔)

女仔好似係叻過男仔. 我記得我女細個都係歲幾已經講好多野. 識唱歌仔, 指令又識聽.

別墅

我個仔就快17個月,宜家都唔講野,剩係識ma ma, mum mum, 同埋成日都講曳曳,唔知幾時先聽到佢講野....

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

男仔都未必遲講野既. 小豆都講好多野. 謝謝爸B ./媽咪./ 婆婆 /姐姐等 .. 叫" 哥哥刷牙" .. 識數 1 .2 .3 等等

大宅

8月仔仔,13mos識行,17mos識講野,自己名媽媽爸爸名都識。每個bb發展唔同有快有d慢,唔好太擔心,但健康院話18mos唔識行要去跟進

複式洋房

我個仔最近學識講麻雀名,白板,紅中,九萬.....真係佢識講野又煩,吾識講又煩

首頁

尾頁

跳至