自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

借個位呻下今早的一個不快經歷

今朝同老公及囝囝經過一間玩具店, 看到一個夾糖玩具(標價hk$198), 有興趣想買比囝囝玩, 問個姐姐可唔可以開黎試下玩, 個姐姐話可以,跟住放左個玩具上張台到, 佢自己試過, 然後叫我囝囝試下, 我抱住囝囝 (剛三歲), 但張台下面有箱嘢, 我要抱囝囝向前小小先玩到. 點知, 囝囝玩左兩三下, 個操控摃就爛左, 趺左落地, 我當時唔知點做, 我話唔好意思, 我話個玩具咁化學嘅. 跟住個姐姐就話, lee個玩具冇得換架, 間廠講明送機時當面試過晒d機, 我地冇得換架la, 咁係佢(指囝囝)整爛左wor. 我話我本來真係好想買, 但囝囝只係試左兩三下就爛左 (不超過20秒, 雖然囝囝玩時真係有多小肉緊, 但都冇咁誇張呀馬??) 最後, 我話咁報警啦, d差老黎到調解後, 個老板話原價賣比我hk$150, 我話"下咁貴", 因為個玩具已經玩唔到, 我話最多hk$100, 個老板拒絕左, 最後, d差老攞晒雙方資料, 跟住話佢地可以去小額錢債到告我地, 到時邊方輸要負責所有打官司d費用, 跟住我地就走.

如果呀仔整跌個玩具落地爛左, 我都會買番佢, 但佢咁樣爛, 跟本個玩具都好有問題...

伯爵府

熱血勳章

Re: 借個位呻下今早的一個不快經歷

好明顯個玩具真係有問題, 誇張啲講容乜易係間玩具店"陰人", 有乜可能玩兩玩就壞, 仲係小朋友, 唔係大人整壞, 嘩, 咁佢間舖啲玩店都好無信心啫!

咁你地而家點算? 如果佢地真係告你咁點? 不過, 我覺得你地又未必會輸, 因為好明顯係個玩具的問題. 純屬個人意見.

大宅

你講

男爵府

你講緊個部機係咪好似夾公仔咁夾,不過係好迷你個隻呀?我見過係深水埔玩具批發有得買呀,批發價$98之嘛,大陸出架,個樣好似好化學咁!

世事如棋,局局新,穫穫甘!

別墅

我都唔知點, 我希望佢地唔會行動啦, 不過, 我有信心就算(touchwood)要打, 都唔會輸. 但係就要花時間同錢 (請假上法庭)....唉, 只嘆黑仔... :-(

別墅

係呀, 咁佢食水咪好深...

tabobb 寫道:
你講緊個部機係咪好似夾公仔咁夾,不過係好迷你個隻呀?我見過係深水埔玩具批發有得買呀,批發價$98之嘛,大陸出架,個樣好似好化學咁!

伯爵府

都講到明係試下玩,賠條毛比佢丫

大宅

間野在那裡o家? 沙田?
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

男爵府

講真,件玩具經過咁多人玩過,邊個整爛左都唔知啦,擺明就係整個"乙水"比人踩!!
世事如棋,局局新,穫穫甘!

伯爵府

我覺得lee d無良嘅商店,一定要公開佢個名架,佢件貨咁貴就吾好叫人試玩啦,如果佢開件新叫你玩又係吾同.擺係度乜人都玩過啦.根本佢地就大你.

公爵府

[size=large]擺明陰人屈人買, d咁既無良黑店, 賠d冥通俾佢呀![size=large]同佢唱通街鬧衰佢就有份

大宅

都叫你post個店名同地址出

別墅

大圍kcr附近, 隔離係一間蔬菜/生果店.

[quote]
rainbowlam 寫道:
都叫你post個店名同地址出

大宅

oh∼ i see,
我會去看看,
我係大圍大架,
中學讀大圍鄭記
比我知佢開黑店?

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

搞錯呀! 不過我諗佢未必會告您既.咁衰,BLACKLIST佢,等其他媽咪唔好中招.

大宅

如果無比錢
就公開佢個地方
同個玩具咩樣

如果比左錢
就去消委會告佢間店
影佢相公開比全世界知

首頁

尾頁

跳至