爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

別墅

成功戒煙了^^我也多謝晒!!!

哈哈....見到sumdetectivebaba多謝大家,我先至記得^___^

由於我有二十幾年煙癮,為了增加我戒煙的決心,係2004年十二月十三日,我係爸爸專區開佐一個topic,叫做戒煙日記,每日我都係度寫出我戒煙既感受。
當時有好多人係度支持我,我說過真係戒煙成功會告訴大家,今天我好肯定咁話比大家聽,我由寫戒煙日記開始到現在,我真係一技煙都無食......我以後也不會再吸一口煙,我真係成功戒煙喇!!!!!

特別多謝一位過來人,佢多次既鼓勵,可惜我吾記得佐佢名喇....哈哈

大宅

Re: 成功介煙了^^我也多謝晒!!!

恭喜你戒煙成功

大宅

恭喜!

全世界人不食煙,下一代有福了!

大宅

介煙雖然好似很難,但有決心一定可以。好似我麻麻一樣,食咗幾十年煙一樣可以。

別墅

markli,

見到你咁肯定自己戒煙成功,真係要替你鼓掌。 當年我都有份鼓勵你嫁!起初見你的決心咁強,都知你會成功的,但有一排無見你出現,都有d擔心,又唔敢問。好囉,完成任務,相信你太太和你的囝囝囡囡都以你為傲呢?

Tommy

別墅

Tommy^^多謝你當年既鼓勵^____^
我戒煙時大女兩歲幾,今時今日我問囡囡,佢完全忘記了佢有一個吸煙既爸爸,能為佢地戒佐煙.....我真係好自豪,好開心....

大宅

markli

[size=xx-large]您好勁呀!

複式洋房

恭喜晒
希望我c6都好似你咁終有一日可以成功介甩呢條癮啦

大宅

Re: 成功戒煙了^^我也多謝晒!!!

markli兄,
首先恭喜你!不過咪話我贈興,乜野叫成功戒煙呢?呢個係長久戰,你可以無食好耐,突然心引發,又或者有D心煩,又或者有損友,千祈唔好因一時成果而掉以輕心。繼續努力呀!

水晶宮

[size=small]恭喜 markli 介煙成功 !
今夕吾軀歸故土  他朝君體也相同

男爵府

好媽媽勳章

你講個位過來人係咪我呀!咁都唔記得我,冇良心,宜家發夢重有冇食煙呀!哈哈!發夢食煙唔繄要,唔好再食返煙就得啦,我介左成4年間中都重會發夢食煙架,重好鬼真實添!吹漲!發明煙個過正一害人精,宜家係D不準吸煙場所,見到有人吸煙,就想(的)佢去後巷打,無D公得心,正非洲乞人憎,並要願祝係電梯食煙唧人性無能,哈哈!抵死,markli再一次恭喜哂你介煙成功,所以話仔女就係介煙的原動力,我都係為左個女,先至介煙成功,所以都要多謝個女。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

恭喜你成功戒煙,更多謝你造福人群.
該用戶已被刪除

大宅

戒煙係打持久戰, 主要武器係自身的意志力, 親朋好友的
支持鼓勵亦係法寶 .
恭喜markli兄成功!
[size=large]擇善固執  矢志不移

複式洋房

gas8ba 寫道:
戒煙係打持久戰, 主要武器係自身的意志力, 親朋好友的
支持鼓勵亦係法寶 .
恭喜markli兄成功!

非常認同!加油呢!markli兄!

大宅

戒煙 = 造福人群

HinMa 寫道:
恭喜你成功戒煙,更多謝你造福人群.

伯爵府

好媽媽勳章

markli

恭喜你真正戒煙成功
當年我都有留言鼓勵你, 你真係冇令大家失望
記住[size=large]堅持下去, 就要勝利!

別墅

KITTYMAMA 寫道:
markli

恭喜你真正戒煙成功
當年我都有留言鼓勵你, 你真係冇令大家失望
記住[size=large]堅持下去, 就要勝利!

多謝妳當年既支持^_____^其實當年我信心都吾係好大...

別墅

各位想戒煙既朋友,睇下我和lauerica,你地都得架!!!

別墅

hi lauerica

哈哈。。。係你啦!老友^^
我依家無發夢食煙喇!不過有時個心都會諗下食煙既感覺^^
我有時同D女出街,見到D人食煙,用手?住支煙擺下擺下,真係好驚會整到個女。
總知依家見到D人食煙,我己經吾想食,只係想叫佢都吾好食。。。哈哈

首頁

尾頁

跳至