自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

PSP玩家,請顧及他人...

PSP玩家,請顧及他人...

曾兩次搭巴士時遇到PSP玩家開住音量玩(雖然不算好大聲),但都有一定的音量,巴士上已有Roadshow的聲音/人說話聲,各位玩遊戲的人士請關掉音量啦...

第一次遇到是一個廿幾歲的女子,當我請她關掉音量後,她坐了去前兩排位置,把音量還開大小小...
第二次一個十幾歲男子,旁邊坐著的相信是他爸爸,今次我沒有請他們關掉音量,但我覺得身為爸爸的為何不告訴兒子要顧及他人...

各位爸爸媽媽,請告訴你們的子女在公眾地方玩PSP,請顧及他人,把音量關掉,謝謝!

得罪啦...唔好意思...

子爵府

Re: PSP玩家,請顧及他人...

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

贊成!

公爵府

水晶宮

畀面勳章

點止淨係呢d騷擾其他人丫?! 仲有講電話大大聲,傾偈傾到大大聲果d呢~?!
香港大把呢d人啦~ 佢地一d都唔自覺。 你叫佢地靜d,佢地反而覺得係你唔o岩添~

民房

珊瑚宮

仲有一啲唔係講廣東話啲人呀, 一上bus開始大大聲講電話,望下佢,想佢自己醒小小,佢仲惡番轉頭先死呀

水晶宮

畀面勳章

我冇乜幾何搭巴士,試過1次由屯門搭到出去尖沙咀。有個亞姑一上車就鬧仔,鬧鬧鬧鬧鬧到落車。極度討厭。鬧仔唔該留番返屋企先鬧啦~!!! 我忍唔住擰轉頭望一望佢,個女人仲好似覺得自己好醒,好識教仔咁!! 真係...

禁止訪問

侯爵府

我家有隻曳曳豬

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實有好多唔同既噪音既, 唔係剩係PSP...

不過我同我老公係公眾地方玩PSP, 一係就較"靜音", 一係就用headphone, 包唔會嘈到別人.

琥珀宮

可以用有耳筒架喎??唔明佢地咩心態

大宅

唉!科技先進發達的遺害

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

SandyKL 寫道:
可以用有耳筒架喎??唔明佢地咩心態

Yes, agree...

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我都算比較好彩, 很多時搭巴士的人都係無聲或帶耳筒....

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

有d仲要較大聲黎聽歌.............唔係,應該係播歌,超煩!

侯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

agreed.
honeyBB 寫道:
有d仲要較大聲黎聽歌.............唔係,應該係播歌,超煩!

大宅

用手提電話係公共交通公具播歌o個D真係超煩 ! 我係地鐵.、小巴同巴士都成日遇倒,重要D聲 "拆"到死,好虐待, 真係唔明乜心態唔用 headphone.
有冇過來人好心解釋下點解要①甘 ?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至